x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Un detector lifestyle pândeşte fumurile

Un detector lifestyle pândeşte fumurile

de Alexandru Radescu    |    04 Apr 2009   •   00:00
Un detector lifestyle pândeşte fumurile

NU SE PIERDE CU FIREA ÎN ABURI ŞI PRAF Ai, n-ai fumători acasă sau la locul de muncă, detectorul de fum devine parte integrantă în tot mai multe construcţii noi (muzeu, hotel, birouri). E adevărat, poate că fumătorul e ultimul pe lista "agentului detector", dar în tendinţele zilei pare ţinta potrivită de la care să porneşti.



DELICAT
Din noianul de oferte de acest gen, am găsit unul care are bine integrată şi componenta design. Şi una chiar destul de cameleonică: Bosch seria 500. Este foarte subţire şi se "mulează" pe plafon, inelele colorate ce pot fi montate pe suprafaţa detectorului permit unităţilor să fie asortate cu culoarea tavanului.

Seria 500 este un sistem de detecţie optică a fumului, în spectru IR, cu zonă dublă de detectare. Având în vedere că senzorii monitorizează două zone independente, în spaţiu deschis, detectorul este destul de fiabil. Nivelul de contaminare cu praf este monitorizat continuu. Un semnal de alarmă indică momentul când trebuie curăţată unitatea.

COMBINAŢII

Prin interconectarea senzorilor optici şi a senzorului de gaz, detectorul poate fi utilizat şi în locuri unde munca efectuată generează cantităţi mici de fum, abur sau praf. Alarma va fi declanşată automat doar dacă combinaţia semnalului corespunde cu diagrama caracteristică locaţiei de instalare ce a fost selectată în timpul configuraţiei. Prin urmare, se măreşte gradul de protecţie împotriva alarmelor false.

ATENT LA POLUARE

Toţi detectorii din Seria 500 sunt echipaţi cu doi senzori optici şi un senzor de poluare. Detectorul multisenzor conţine un senzor de gaz ca mod suplimentar de detectare. Modelele cu detector de monoxid de carbon funcţionează bine chiar şi în medii inadecvate pentru detectorii fotoelectrici standard.


VENUS ÎN NEGRU. DOAR PENTRU RUFE

Atât de mult se străduiesc designerii în modelarea noilor electrocasnice, încât nici nu-ţi vine să te apropii cu nişte rufe murdare de o maşină de spălat. Iată, de pildă, linia de maşini de spălat de top "All-In-One Washer & Dryer Combo" de la Samsung.

Funcţia "Airwash", activată timp de 20-30 de minute, intervine în cazul hainelor care au fost purtate doar o singură dată de la ultima spălare şi nu se doreşte a fi spălate din nou sau când hainele au prins un miros neplăcut de mâncare sau fum de ţigară. Noua funcţie VRT (Vibration Reduction Technology) rezolvă problemele legate de zgomot şi vibraţii ce apar în timpul spălării.

Funcţia VRT stopează vibraţiile intense prin utilizarea a 28 de bile de oţel inoxidabil ce se învârt contrar sensului de rotaţie. De asemenea, modelul de tambur denumit "Diamond Drum", măreşte performanţele de spălare fără să deterioreze hainele.

×