x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

La frigider!

de Catalina Iancu    |    25 Iul 2005   •   00:00
La frigider!
FRUMUSETE CONGELATA
Ce inseamna a fi sexy? Dupa parerea lui Bebe Mihaescu e o strare de spirit vecina cu bucuria, generozitatea, compasiunea, exuberanta. Daca traiesti o stare de spirit esti sexy... gratis.

Ce legatura este intre sex si sexy?
O legatura esentiala. Este vorba de... radacina. Dar nu ca expunere, ci ca emanatie. O persoana sexy emana ceva indescriptibil. A fi sexy inseamna o stare de spirit transfigurata, manifestata prin bucurie, entuziasm, generozitate, compasiune. Culmea este ca si extrema opusa are exemplare sexy. Nu de putine ori marii ticalosi, infractori sunt... sexy. Emana bucuria de a fi trait ca-n paradis, de a se fi crezut mici dumnezei.

Cum poti sa arati sexy daca ai (foarte) putini bani?
Sexy, desi are legatura cu sexul, inseamna mult mai mult. A fi sexy inseamna acea stare de spirit vecina cu bucuria, cu exuberanta. Daca traiesti o stare de spirit esti sexy... gratis. Starea de spirit te transfigureaza si tot ceea ce ai pe tine devine element de adoratie.

Invaluiti de o aura magica


Frumusetea interioara o poate suplini pe cea fizica?
Cu certitudine. N-ai vazut urate cu barbati din tablouri? Gurile rele spun ca la mijloc e... patul. Dar sa stii ca patul inseamna o cascada de stari de spirit. Si ce este frumusetea interioara?

Exista femei urate?
Cred ca exista femei impovarate de realitate. Zgariate de cotidian si care nu mai au curajul sa zambeasca, daca isi aduc aminte de adolescenta.

Poate fi sexy un barbat (sau o femeie) care nu e neaparat frumo(a)s(a)?
In mod cert. Ca si mine, cunosti zeci de barbati frumosi si femei frumoase care nu sunt sexy. Au doar frumusetea tinuta la... gheata. Si, cu siguranta, cunosti femei si barbati, persoane absolut fermecatoare, sexy pana la Dumnezeu si carora frumusetea canonica le lipseste. Dar a caror prezenta pur si simplu te vindeca pana si de invidie.

Ce ar trebui sa fie mai important atunci cand ne alegem "perechea": fata, corpul, caracterul, inteligenta?
Cine mai stie? Important mi se pare altceva: cum ne pregatim noi cand alegem perechea. Cum ne indumnezeim sau cum ne ingerim atunci cand o facem...

Chirurgia estetica este o solutie?
Chirurgia estetica nu ne poate face mai sexy, ci doar mai frumosi, corespunzand unui ideal secret. Dar bucuria de a fi cum ti-ai dorit, gratie interventiei chirurgicale, bucuria manifestata, da, te face mai sexy. A fi sexy este aproape a fi invaluit de o aura magica.

Stiati ca romanii se mentin in forma... muncind?
Stiu ca majoritatea romanilor nu au nici un scenariu privind viata lor interioara. Absorbiti de exterior, tot ceea ce nu produce bani este pierdere de vreme. Si daca spui o rugaciune sau faci o meditatie simpla, de pilda sa-ti vizualizezi cu ochii inchisi, cateva clipe, fata razand, ai si facut un pas catre a fi in forma.

Stare de jubilatie


Cum ar trebui sa arate o persoana sexy din punct de vedere fizic?
Nu cred ca sunt formule standard. Uite, de pilda, Stela Popescu nu are 90-60-90, dar e atat de sexy in tot ceea ce face! Este intr-o permanenta stare de jubilatie. Comparativ cu, sa spunem, Monica Barladeanu. O femeie frumoasa, studiata, dar... fara a fi sexy. Langa ea chiar si narcisele mor.

Ce credeti ca ii atrage pe oameni cand se uita la o persoana de sex opus?
Depinde de ce nevoi au acei oameni. Daca au nevoi biologice, mirosul, pielea, miscarea sunt pe primul loc. Daca au nevoi estetice, atunci hainele, croiala, chipul au prioritate.

Hainele te pot arata mai atractiv decat esti in realitate sau nu?
Inteleptii orientali spun ca frumusetea este in ochii privitorului! Cred ca hainele nu te pot arata mai atractiv. N-ai vazut niciodata haine frumoase pe umerase fitoase? Ei, si? Hainele de firma nu pot face minuni acolo unde nu exista o traire autentica.

Barbatilor le plac femeile frumoase si devreme acasa?
Nu tuturor barbatilor. Unora.

INTELIGENTA DE A VISA


Ce crede Bebe sexologul ca defineste o femeie cu adevarat sexy? Inteligenta. Dar un barbat? Visul...! In cartile sale, "A face dragoste aproape perfect" si "Cuplul conjugal, ori la bal ori la spital", autorul vorbeste mai degraba despre iubire decat despre sex. Si crede ca, daca iti doresti cu adevarat ceva, atunci tot universul va lucra pentru tine.
×
Subiecte în articol: editie de colectie spirit