x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Oameni de legenda

Oameni de legenda

10 Apr 2005   •   00:00

Oameni pe care ii regasim in paginile de istorie, a caror viata si-a pus amprenta pe amintirile multor generatii sau care au ramas in legendele de cartier. Viata spectaculoasa a unora s-a redus la cateva expresii de care ne folosim uneori pentru a fi ironici cu semenii nostri. "Cogeamite omul", "mai, taica Lazar!" sau "badea Cartan".

  • EDITIE DE COLECTIE
  • UN SUPLIMENT IN FIECARE ZI
    Editie de colectie
    Ed. Colectie
    Jurnalul de sanatate
    Sanatate
    Jurnalul de bucatarie
    Gastronomie
    Jurnalul de cumparaturi
    Cumparaturi
    Supliment TV
    TV
    Jurnalul de casa gradina si terenuri
    Casa

    Â

    Â

    Â

    Â

    Â

    Â

    Â

    Â

    Â

    Â

    Â

    Legende


  • de CARMEN ANGHEL

  • Oameni pe care ii regasim in paginile de istorie, a caror viata si-a pus amprenta pe amintirile multor generatii sau care au ramas in legendele de cartier. Viata spectaculoasa a unora s-a redus la cateva expresii de care ne folosim uneori pentru a fi ironici cu semenii nostri. "Cogeamite omul", "mai, taica Lazar!" sau "badea Cartan".

    Altii trezesc amintiri pentru ca au avut atata putere sa dea un vis lumii in care au trait: Smaranda Braescu, tanara cu codite care a invins prejudecatile, dar mai ales inaltimile cerului, a doborat recorduri si a dedicat toate acestea tarii sale, pentru care avea o iubire fara margini. Au fost oameni care au infiintat dinastii, iar numele lor este rostit si astazi cu admiratie sau cu o anumita doza de nostalgie dupa vremuri cum nu vor mai fi vreodata: printul Manuc, spionul, sau Capsa, cofetarul.

    Au facut furori prin frumusetea lor, prin talentul extraordinar, prin puterea de a iubi si a darui mai mult decat aveau: Leonard, "Printul Operetei", tanarul adorat de femei, Ionel Fernic, "compozitorul inaltimilor", care si-a impartit sufletul intre doua mari pasiuni: muzica si avionul. Celebrul dirijor Sergiu Malagamba, cel care a facut sa se nasca o epoca: aceea a "malagambistilor".

    Dar mai sunt si oameni pe care soarta ne-a ingaduit sa-i cunoastem, legendele vii ale vremurilor noastre: maestrul Johnny Raducanu si celebrul palarier Marcu Mageanu, amintit in "Titanic vals" de Tudor Musatescu.

    Cititi si uimiti-va de ceea ce poate face un om cu viata lui.

    ARHIVA - Editie de colectie
    • Click aici pentru a accesa arhiva
    ×
    Subiecte în articol: editie de colectie