Din sumar: Apostolul Credintei / Ritualul unei canonizari / Mitropolitul smerit / Asteptand canonizarile / Crestinismul la inceput / Somn peste moaste / Dimitrie cel Nou / Protectoarea Moldovei / Antim Ivireanul, carturarul / Sfintii de la Putna / Iubitoarea de Dumnezeu / Pastorul de suflete / Brancovenii / Samanta crestina / Decapolitul / Stupul lui Paisie / A convertit un imparat / Antipa athonitul / Martiriul Sf. Sava / Sfantul Ioan de la Prislop / Dosoftei, sfantul invatat / Marturisitorii / Zilele sfintilor romani / Teodora Carpatina /
SFINTII CEI CUMINTI
editorial de CARMEN ANGHEL
Cand spui sfinti te gandesti, in general, la figuri cu barba, cu privire sfatoasa. Cu parul alb. Dar sfintii nu au fost, atunci pe cand traiau ei, ca oameni, numai persoane varstnice. Cand incepi sa cauti, sa afli, imaginea aceasta cu parul alb incepe sa devina din ce in ce mai transparenta.
Au fost multi tineri care s-au jertfit pentru credinta. Unii dintre ei aproape de copilarie. Si au fost si multe femei, unele fetite, care si-au data viata pentru ca au refuzat sa renunte la iubirea lor pentru Dumnezeu si la sacrificiile lor pentru oameni. In viziunea calailor lor, cei care aveau sa devina sfinti, tineau prea mult la credinta lor. Si nici unul dintre cei ce aveau sa devina sfinti nu a renuntat la ea. Pentru nimic in lume. Nici pentru viata lor.
Va invitam sa cititi o Editie de Colectie despre povestile vietilor si minunilor sfintilor romani.
Oameni care au devenit sfinti pentru ca au adus invatatura si credinta in sufletul poporului. Au ostoit durerile si neputintele.
Au vindecat, prin puterea credintei lor, bolile trupului si ale sufletului. Au alungat molimele si secetele. Au miscat stancile din loc. Au fost si sunt exemple de urmat.
Sfintii romani stau cuminti, in calendar, si asteapta, poate, ca povestea lor sa fie spusa, din cand in cand, spre luare aminte.
Citește pe Antena3.ro