x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Andrei Nastase i-a facut cadou premierului un 10 la Bac

Andrei Nastase i-a facut cadou premierului un 10 la Bac

23 Iun 2004   •   00:00

SCOALA

Proba orala la limba romana s-a terminat ieri pentru candidatii la Bacalaureat. Andrei, fiul primului ministru, a tras biletul 33, numar norocos. El a luat nota 10, frumos cadou pentru ziua tatalui. Fiul premierului a inceput Bacul cu dreptul. Andrei Nastase a luat ieri nota 10 la proba de limba romana oral, nota pe care o face cadou tatalui sau de ziua lui, dupa cum a declarat. Pe de alta parte, presedintii de comisii ameninta ca parasesc examenul.
EUGENIA MIHALCEA

Cu garda de corp de paza in masina, baiatul premierului a sustinut ieri prima proba a examenului national de Bacalaureat, cea la Limba si literatura romana. Biletul 33 se pare ca i-a purtat noroc, dupa cum spune, caci fara sa piarda prea mult timp in sala de examen, Andrei Nastase a iesit in curtea Liceului "Jean Monnet" cu nota 10. "Am avut povestirea la subiectul I si la II, o lege", spune Andrei. Nota obtinuta la romana oral o face cadou tatalui sau de ziua lui, adauga baiatul.

Cu toate ca a declarat la intrarea in sala ca are emotii ca orice copil si ca vrea o nota de trecere, la final s-a dovedit ca a fost bine totusi ca a dormit in noaptea premergatoare examenului, asa cum a spus. Cu media finala a clasei a XII-a 9,46, Andrei nu a fost la fel de pregatit la simulare, unde a luat numai putin peste 5 la Geografie. Cu toate acestea va sustine la Bac Geografia si apoi, fara planuri de vacanta, se va inscrie la Stiinte Economice, probabil la Academia de Studii Economice si Universitatea "Dimitrie Cantemir".

Nu la fel de vesela a fost si ziua de nastere a premierului, care dupa aflarea rezultatelor alegerilor locale s-a decis sa isi serbeze ziua intr-un mod mai putin festiv decat in alti ani. Adrian Nastase s-a rezumat la a ciocni un pahar de sampanie la Palatul Victoria cu colegii sai.

Copiii sunt bine pregatiti

Dovada ca elevii au fost bine pregatiti, cel putin cei care au sustinut proba de dimineata, stau notele de 10 obtinute de candidati. La comisia care l-a evaluat si pe Andrei Nastase, nici un candidat din seria intai nu a obtinut mai putin de 10. La Liceul "Jean Monnet" sustin Bacalaureatul atat elevii care au invatat in respectiva unitate scolara, cat si cei de la Liceul "Nicolae Tonitza". Fata de anul trecut, cand probele orale au fost notate cu calificative, respectiv admis/respins, revenirea la vechiul sistem de notare este in favoarea candidatilor. Notele mari obtinute de liceeni la oral vor duce si la marirea mediei.

Ieri a fost a doua zi in care s-a sustinut proba orala la limba romana. De azi, timp de doua zile (miercuri si joi) are loc proba orala la limba moderna, dupa care cea la limba materna, ultima urmand a fi sustinuta numai de elevii apartinand minoritatilor nationale.

×
Subiecte în articol: andrei