x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Anglia - Topul celor mai bogati sportivi

Anglia - Topul celor mai bogati sportivi

29 Apr 2007   •   00:00

Pilotul echipei Honda, Jenson Button, cu o avere de 30 de milioane de lire sterline, se află pentru a doua oară consecutiv pe locul intai in topul celor mai bogaţi 100 de tineri sportivi britanici, realizat de publicaţia Sunday Times

Pilotul echipei Honda, Jenson Button, cu o avere de 30 de milioane de lire sterline, se află pentru a doua oară consecutiv pe locul intai in topul celor mai bogaţi 100 de tineri sportivi britanici, realizat de publicaţia Sunday Times, informează cotidianul The Sun. In 2006, averea lui Button (27 de ani) era estimat: la 20 de milioane de lire sterline. Jenson Button are mai multe contracte de sponsorizare şi un acord cu echipa Honda pe cinci ani, in valoare de 50 de milioane de lire sterline.

Rugbistul galez Gavin Henson, in varsta de 25 de ani, a intrat in top direct pe locul doi, el avand o avere de 10 milioane de lire sterline. Pe poziţia a treia se află tot un rugbist, Jonny Wilkinson, in varstă de 27 de ani, cu o avere de 9 milioane de lire sterline, la egalitate cu jucatorul de golf Luke Donald.

Locul cinci este ocupat de pugilistul Ricky Hatton (8 milioane de lire sterline), urmat de Dan Weldon (automobilism, 7 milioane de lire sterline) şi alţi patru tineri, care se afla la egalitate, cu cate 5 milioane de lire sterline: pilotul de F1 Lewis Hamilton, jucătorii de golf Paul Casey şi Justin Rose,precum şi tenismanul Andy Murray. Lista celor mai bogaţi sportivi cu varste de sub 30 de ani nu ii include pe fotbalişti, deoarece aceştia ar domina clasamentul datorită sumelor foarte mari ale caştigurilor . Intr-un top separat, internaţionalul englez Michael Owen, in varstă de 27 de ani, este cel mai bogat tanăr fotbalist, cu o avere de 37 de milioane de lire sterline, urmat de Wayne Rooney (21 de ani, 30 de milioane de lire sterline).

Cel mai bogat fotbalist britanic cu varsta de peste 30 de ani este David Beckham.Acesta are o avere de 112 milioane de lire sterline, cifră in care sunt incluşi şi banii soţiei sale, Victoria. in topul celor mai bogati 100 de oameni din Marea Britanie cu varste mai mici de 30 de ani sunt incluşi 27 de fotbalişti.

×
Subiecte în articol: milioane lire sterline