Studentii sunt incurajati sa isi gaseasca locuri de munca in campus, pentru a se obisnui cu un program fix si pentru a invata sa isi imparta timpul in cel mai bun fel.
AMALIA TELBIS
Unele locuri de munca se gasesc usor ( la biblioteci, in cantine etc.), pentru altele insa trebuie dat un interviu: de exemplu, postul de asistent in laboratoare sau asistent al unui profesor in cercetare. In primul semestru, am lucrat la o biblioteca, in cel de al doilea am fost asistent intr-un laborator de fizica - slujba pe care o voi pastra, probabil, si anul viitor. De-a lungul anului scolar, am mai condus si cateva sondaje de opinie pentru o institutie, iar pentru anul viitor mi-am gasit un loc de munca intr-un laborator de calculatoare.
SPRIJIN. Ceea ca mi s-a parut fascinant este ca profesorii incurajeaza initiativele studentilor: daca cineva are o idee, aceasta este analizata in amanunt si, daca se dovedeste a fi bine gandita, este pusa repede in practica. De exemplu, o studenta la masterat s-a gandit ca ar fi interesant sa organizeze un festival de film african. Si-a expus ideea, a gasit trei profesori din departamentul de studii africane, din cel de studii portugheze si franceze care au sustinut-o, a gasit sponsori, a facut demersurile necesare pentru a gasi filme recente, a adus si un celebru regizor de film din Ghana si primul festival de film african de la noi de la facultate s-a tinut in luna aprilie, pe durata a doua saptamani. Nu spun ca a fost usor de realizat, dar acolo, daca vrei, de obicei se poate.
CAMPUS. Caminele sunt in stare foarte buna, camerele sunt de maximum doua persoane, in anul intai este obligatoriu sa stai in camere de doua persoane, dupa aceea se desfasoara o loterie in care, daca ai noroc, poti primi si camera de o singura persoana. Grupurile sanitare sunt curate si se face curatenie in fiecare zi, mai putin in weekend. Majoritatea studentilor mananca la cantine (avem doua in campus, si doua fast-food-uri). Odata intrat in cantina, poti consuma cat vrei , dintr-o varietate de mancaruri, fructe si sucuri.
DOTARI. Exista, cred, patru biblioteci, cu mii de volume (atat beletristica, cat si carti tehnice), calculatoare conectate la Internet si imprimante pe care se poate printa cat vrei, scannere, iar in laboratorul de limbi straine exista si dvd-playere. Fiecare sala de curs este dotata cu retroproiectoare, instalatie audio si video, iar profesorii pot solicita laptop-uri pentru a-si sustine cursurile.
Citește pe Antena3.ro