x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Lectii electronice gratuite pentru elevi

Lectii electronice gratuite pentru elevi

03 Dec 2004   •   00:00

Elevii si profesorii au acces la 530 de lectii electronice, o data cu introducerea Sistemului Educational Informatizat (SEI) in scolile romanesti. Indiferent unde s-ar afla, la oras sau la sat, in zone mai sarace sau mai bogate, copiii si profesorii au acces la lectii si experimente care, in sistemul scolar traditional, presupun folosirea unor aparate si substante scumpe.

OANA ANTONESCU

PESTE 700.000 DE BENEFICIARI. Temele abordate, grupate in pachete de lectii, au fost avizate de catre comisii de specialitate constituite la nivelul Ministerului Educatiei si Cercetarii. Cei peste 700.000 de beneficiari ai programului SEI au acces la 96 de lectii de matematica, 65 de lectii de biologie, 70 de lectii de informatica, 90 de lectii de fizica, 48 de chimie, 115 ore de tehnologie, 2.500 de momente interactive individuale, 800 de simulari de fenomene studiate in scoala, 30.000 de teste electronice, 800 de emulari de procese, 16 dictionare electronice, 3 enciclopedii multimedia si 7 tutoriale interactive de utilizare a PC-ului. Elevii insisi produc lectii, trecand de la stadiul de ascultatori pasivi la cel de educatie moderna, in care copiii contribuie, ca si profesorii, la producerea informatiei.

SITE-UL. Toate liceele din tara au acces la lectiile din cadrul programului SEI, multe dintre ele fiind disponibile gratuit pentru descarcare pe portalul http:// portal.edu.ro/. Utilizarea lectiilor prezente in AeL determina in mod clar la nivelul elevului o inlocuire a invatarii din obligatie cu o invatare prin motivatie, arata prof. univ. dr. Eugen Noveanu de la Institutul de Stiinte ale Educatiei.

Programul Sistemului Educational Informatizat sprijina obiectivele reformei invatamantului, fiind conform cu strategia eEurope elaborata de Comunitatea Europeana. De asemenea, SEI este parte integranta a initiativei Uniunii Europene eLearning.

CURSURI MULTIMEDIA
Documentarele si prezentarile multimedia, experimentele, simularile virtuale si cursurile electronice au un caracter puternic interactiv si sunt bazate pe programa scolara oficiala. Instruirea asistata de calculator reprezinta o evolutie a metodologiei de invatamant. Lectiile electronice au o valoare formativa si informativa, sunt ergonomice si aduc un aport important in procesul de invatare. Sistemul nu inlocuieste materiile si materialele didactice existente, ci se adauga acestora, asistand profesorii si elevii in procesul de invatare. Mijloacele prin care se realizeaza acest sistem de invatare sunt specifice sistemelor informatice: text, grafica, animatie, sunet, simulare si interactivitate.
×
Subiecte în articol: lectii