x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Licitatie - "Vedere spre mare", de 7.550 euro

Licitatie - "Vedere spre mare", de 7.550 euro

20 Iul 2004   •   00:00
Licitatie - "Vedere spre mare", de 7.550 euro

ARTA/ANTICHITATI

Panzele lui Gheorghe Petrascu nu au mai avut sucesul inregistrat in ultimul timp.
IOHANNA ONACA

Din cele doua tablouri semnate de celebrul maestru, scoase la licitatie saptamana treuta de casa Monavissa, doar unul a fost vandut. "Vedere spre mare", in ulei pe lemn, a fost adjudecat la pretul de pornire de 7.550 de euro. Desi o pictura deosebita, in culori calde, "Vasul cu flori rosii", de acelasi autor, nu a trezit atentia nici unui iubitor de arta.

ALTE TABLOURI. Pictura in acuarela pe hartie a artistului Francisc Sirato - "Peisaj cu casa alba" -, datata 1932, a fost vanduta la pretul de 2.500 de euro, fara ca nimeni sa ofere mai mult peste pretul de pornire. "Natura statica cu lamai", a pictorului Ion Pacea, a fost adjudecat pentru 600 de euro, pretul de pornire.

Un tablou pentru care iubitorii de arta plastica au licitat cu mai mare interes este "Portret de adolescenta", al artistei Titina Calugaru. Tabloul, pictat cu tempera pe hartie, a fost vandut cu 475 de euro, pretul de pornire fiind de 125 de euro. "Florile de toamna in vas albastru", ale pictorului Radu Dragoescu, au starnit interesul unui cumparator, care a oferit 320 de euro pe frumoasa pictura.

DECORATIV. Amatorii de mobilier vechi prezenti la licitatie au putut admira un scaun deosebit, in stil Napoleon al III-lea, confectionat din lemn strunjit aurit si tapitat cu matase. "Scaunul confident", pe care pot sta trei persoane, a fost adjudecat pentru 400 de euro.
×