x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Ordin - Reguli drastice pentru posturile din invatamantul particular

Ordin - Reguli drastice pentru posturile din invatamantul particular

09 Ian 2005   •   00:00

Printr-un ordin semnat de fostul ministru al Educatiei si Cercetarii, Alexandru Athanasiu, ministerul a stabilit o noua metodologie de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante din unitatile scolare particulare din invatamantul preuniversitar.

NORME. Potrivit documentului, coordonarea metodologica a concursurilor este asigurata de MEdC, iar organizarea si desfasurarea acestora, de conducerile unitatilor de invatamant particular. Astfel, unitatile scolare particulare au obligatia de a anunta public posturile vacante si de a instiinta inspectoratele despre organizarea concursului. Tot MEdC va stabili chiar si perioada de organizare a concursurilor.

In privinta subiectelor, concursul trebuie sa tina seama de programa viabila pentru concursul national de titularizare. Componenta comisiilor de concurs va fi stabilita din randul cadrelor didactice din unitatea scolara respectiva, dar va fi aprobata si de inspectoratul scolar.

NOTE. Posturile libere scoase la concurs vor avea o viabilitate de cel putin patru ani. Candidatii care vor obtine la concurs minimum media 7,00 se pot titulariza in ordinea descrescatoare a mediilor pe posturi vacante, in limita numarului de locuri disponibile. Cadrul didactic titular, prezent la concursul pentru ocuparea posturilor declarate vacante in unitatile particulare, care nu ocupa catedra, isi pastreaza calitatea de titular in unitatea de invatamant din care provine. Validarea concursurilor si angajarea pe post se face de conducerea unitatii de invatamant particular si se comunica in scris inspectoratului scolar.

ACREDITARI
Conform datelor furnizate de Consiliul National de Evaluare si Acreditare a Invatamantului Preuniversitar din cadrul MEdC, in Romania au fost acreditate 211 gradinite, 57 unitati de invatamant general, 110 licee si scoli profesionale si 204 scoli postliceale particulare.
Cheltuielile pentru organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea posturilor in unitatile de invatamant particular, precum si plata cadrelor didactice care fac parte din comisiile de concurs se face de unitatea scolara care organizeaza concursul.

×