x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old POVESTE DE CRACIUN - Nastase Diana Georgiana

POVESTE DE CRACIUN - Nastase Diana Georgiana

22 Dec 2004   •   00:00

Era iarna. S-a intamplat chiar in casa aceea, unde o fetita pe nume Lacramioara privea pe fereastra cum cadeau fulgisorii de nea alburii, pufosi si usor stralucitori, ea iesi in fuga sa prinda cativa. In acelasi timp, in Laponia, Mos Craciun facea jucarioare, ajutat de doamna Craciun, de spiridusi si de renii sai. El isi citea lista si punea pentru fiecare copil in cutiute legate cu fundite de toate culorile, jucarii si dulciuri, apoi le strecura in sacul sau gigantic. Era Ajunul sfintei sarbatori de Craciun.

Lacramioara isi lua fularul de nea si intra in casa. Ea impodobi pomul de Craciun si, ajutata de tatal sau, se ridica sa puna un ingeras in varful pomului, isi puse sosetele, apoi se duse la culcare spunand-si rugaciunea inainte sa se urce in patul ei cald si moale. Adormi imediat.

Sa stiti ca Dumnezeu ne vegheaza mereu! El a pus ingerul pazitor sa ia fulgul Lacramioarei si sa-i faca o surpriza minunata. Ingerasul lua fulgul, aluneca pe i raza de lumina si o scula pe micuta spunandu-i:

- Iti deschid destinul tau! Urmeaza fulgul acesta si va fi bine.

In urmatorul moment disparu.

Lacramioara simti dintr-odata ca se micsoreaza si ca un magnet o atragea in acel fulg de nea. A deschis usa si a vazut Paradisul. Aici era o zapada pe care o puteai manca, deoarece era din zahar kandel, pomii de Craciun erau din vanilie si ciocolata, iar tot ce atingeai era facut din dulciuri.

Tot aici era si o fetita care nu avea bani. Fusese la colindat si nu primise nici macar un banut gaurit sau un covrig.

Lacramioara ii darui dulciuri si cativa banuti de aur. Impreuna cu alti copii, ea s-a dat pe derdelus, a facut oameni de zapada si s-a batut cu bulgari. Un om rau de aici s-a deghizat in Mos Craciun si le-a furat toate cadourile si fericirea copiilor. Lacramioara le-a spus ca farmecul Craciunului este acela de a fi fericit, de a te simti bine si de a darui tu altora, ci nu de a astepta sa-ti daruiasca tie altii. Copiii au inceput sa cante, incat cel rau s-a infuriat atat de tare de-i vine sa plesneasca, dar si-a dat seama ca farmecul Craciunului este acela de a darui. Astfel, cel rau a devenit bun.

Lacramioara s-a intors in patul sau si a adormit. Mos Craciun cu ai sai au impartit cadouri tuturor copiilor si a observat ca din fulgul fetitei crestea un brad inalt. El a impodobit bradul si a lasat cadouri sub brad o mie. In sosetute a pus dulciuri si jucarioare.

Lacramioara auzii clinchetul zurgalailor si-l vazu pe Mos. El spuse:

- Rudollf, batrane, coboara sa facem o scurta plimbare cu Lacramioara. O lua pe copila si disparura in vazduh.

Cand se intoarse, fetita zise:

- Multumesc, Mos Craciun! Sarutandu-l pe obraz, pe Rudollf l-a mangaiat, spiridusii i-a salutat si doamnei Craciun i-a urat noroc.

Glasuri cristaline de copii oprira frumosul vis al fetitei. Ea se ridica din pat pe jumatate adormita, sa si cada din pat, dadu fuga la cadourile aflate sub minunatul brad. Apoi primi colindatorii cu caldura, iar dupa aceea se imbraca bine si merse impreuna cu ei la colindat. Si uite asa povestea mea s-a terminat.

Nastase Diana Georgiana, 11 ani, Slatina, judetul Olt
×
Subiecte în articol: craciun lacramioara