x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old POVESTEA CRACIUNULUI - Radoi Marian Catalin

POVESTEA CRACIUNULUI - Radoi Marian Catalin

22 Dec 2004   •   00:00

A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi, nu s-ar povesti, intr-o iarna cumplit de urata; iarna ce nu era normala, ci mai multe ploi si geruri si inundatii, oamenii erau foarte speriati, nu aveau hrana, unii ramasesera si fara adapost; chiar si animalele din paduri atacau oamenii, ursii, lupii parca innebunisera. Oamenii incepusera sa-si piarda increderea in ei si in ziua de maine.

O familie mai ferita de aceste catastrofe era alaturi de acesti oameni si ii ajuta cu haine, hrana, iar pe unii chiar ii adapostea. Baietelul acestei familii suferea cel mai mult, vazand situatia in care se aflau vecinii lui si isi tot dorea ca tot acest calvar sa se termine si sa fie toata lumea fericita si sa poata sarbatori Nasterea Mantuitorului si sa ninga.

In ajunul Nasterii lui Iisus, el l-a rugat pe Dumnezeu sa-i indeplineasca dorinta. Cu o uimire foarte mare fata de dorinta lui Marius, Dumnezeu a trimis un inger numit Craciun sa-i indeplineasca dorinta. In aceasta seara, toti au stat linistiti si animalele din staule parca prinsesera grai.

A doua zi, oamenii vrand sa incerce sa mai faca ceva sa salveze bunurile ce mai puteau fi salvate si-au vazut casele, drumurile si tot ce era stricat ca si noi, ba chiar mai mult era prima zi din acel anotimp, casele acoperite cu covorul alb al iernii.

Din acea zi, toti oamenii sarbatoresc Craciunul si Nasterea lui Iisus cu mare bucurie, si aceasta traditie mai este si in ziua de azi.

Radoi Marian Catalin, comuna Bosco, sat Valea Ursului , jud. Arges
×