x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Profesorul pedofil nu mai preda

Profesorul pedofil nu mai preda

20 Sep 2004   •   00:00

Profesorul de la scoala generala din localitatea aradeana Agrisul Mare, acuzat de comunitatea locala de comportament neconform cu statutul de cadru didactic, va primi un post nedidactic, in care nu va avea contact direct cu elevii, intr-o alta localitate, a hotarat Inspectoratul Scolar Judetean Arad la recomandarea Ministerului Educatiei si Cercetarii.

NINA MARIN - Arad

POVESTEA. Profesorul Onut Berar, din judetul Arad, a bagat spaima in zeci de parinti, care au refuzat sa-si mai lase copiii la scoala. Acesta preda biologia la scoala generala din comuna Agrisul Mare si in urma cu trei ani a fost acuzat de pedofilie. Dupa proces, dascalul a primit doi ani de pedeapsa cu suspendare si... a revenit la catedra. Onut Berar are 52 de ani si timp de 16 ani a fost directorul scolii din Agrisul Mare. In 2001 dascalul a avut un proces cu elevii si parintii acestora, fiind acuzat ca a incercat sa abuzeze de copii. Elevii lui Berar au povestit ca sub diferite pretexte, profesorul i-a chemat la el acasa sau in cabinet, unde le-a aratat reviste deocheate, s-a dezbracat si i-a indemnat si pe copii sa faca la fel. De teama si de rusine, copiii nu au povestit nimic nici macar parintilor decat dupa ce au absolvit scoala.

REVENIREA. Imediat dupa primirea sentintei, profesorul a incetat activitatea didactica si nu a mai fost vazut in localitatea Agrisul Mare. Dupa ce s-au scurs cei doi ani cu suspendare, sute de parinti au aflat cu consternare ca Berar a revenit la catedra. De teama ca profesorul ar putea reveni si la vechile apucaturi, parintii le-au interzis copiilor sa mai mearga la scoala.

CONFLICT RELIGIOS? Asa se face ca dintre cei peste 200 de copii care frecventeza scoala din Agrisul Mare, s-au prezentat foarte putini la ore. Inspectoratul Scolar Arad are cunostinta despre cazul profesorului contestat de elevii si parintii din Agrisul Mare. Inspectorul scolar sef, profesorul Zoe Rotaru a declarat ca la mijloc ar putea fi vorba despre un conflict mai vechi referitor la convingerile religioase ale profesorului Onut Berar, care a intrat in contradictie cu comunitatea de penticostali din localitate.

Astfel, dupa ce dascalul s-a declarat ateu, se pare ca si-a atras de partea sa antipatia pastorului penticostal din Agrisul Mare. Tot conducerea ISJ Arad a mai precizat ca Onut Berar o sa fie transferat intr-o alta scoala din judet.

×
Subiecte în articol: profesorul agrisul mare