x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SLK vine in Romania

SLK vine in Romania

29 Apr 2004   •   00:00

AUTO

Momentul mult asteptat de foarte multi amatori ai masinilor decapotabile se va produce azi, cand Mercedes - Benz va lansa oficial in Romania ultima versiune a cabrioletei SLK, model prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva, din luna martie.
CATALIN FAINISI

Anuntat drept unul dintre principalii candidati la primul loc in sectorul modelelor decapotabile de lux, SLK doreste sa intoarca si mai multe capete decat a facut-o pana acum.

PUTERE. Desi dimensiunile sale sunt aproximativ aceleasi, noul decapotabil al producatorului german are o putere mai mare, fiind propulsat de motoare ce dezvolta intre 163 de cai putere, in cazul motorului de 1,8 litri, pe benzina, cu care este echipat si C - Klasse, si 360 de cai putere, in cazul versiunii SLK 55, preparata de AMG. In plus, viteza de 100 de kilometri pe ora poate fi atinsa in numai 5,5 secunde, ceea ce face noul model de invidiat.

MODIFICARI. Fata de versiunea anterioara, noul SLK aduce modificari atat la nivelul motoarelor, cu 4, 6 si 8 cilindri, cat si din punct de vedere al cutiei de viteze: una manuala in sase trepte si una automata, in cinci sa sapte trepte. De asemenea, acoperisul rigid se aseamana mai mult cu cel al modelului SL si ocupa mai putin spatiu in portbagaj, al carui volum este de 300 de litri.

Pret accesibil pentru un Mercedes

Un aspect foarte important la SLK este pretul relativ accesibil pentru un Mercedes. In Europa, un SLK poate fi achizitionat cu sume cuprinse intre 40.000 euro (versiunea de 1,8 litri si 163 de cai putere) si 72.000 de euro (modelul preparat de AMG, ce dezvolta 360 de cai putere). Versiunea de 3,5 litri si 272 CP a modelului german are un pret (48.900 euro) asemanator cu cel al principalilor rivali, cum ar fi BMW Z4 3.0i si Audi TT Roadster 3.2, care au o putere mai mica. Roadsterul BMW costa 46.900 euro (versiunea de 3 litri si 231 CP), in timp ce Audi are un pret de 47.850 euro (versiunea de 3,2 litri si 250 CP).
×
Subiecte în articol: putere