|
Achizitie - ARDAF cumpara un imobil
Compania ARDAF Cluj-Napoca va achizitiona, in Bucuresti, un imobil in valoare de 160 miliarde de lei (circa 4,4 milioane de euro), suma provenind din fonduri proprii si un contract de imprumut incheiat cu RoBank, pentru 98,4 miliarde de lei, informeaza un comunicat al societatii remis RASDAQ. Pana la rambursarea creditului, imobilul va fi ipotecat in favoarea RoBank.
Relocare - HVB Bank din Charles de Gaulle
HVB Bank Romania functioneaza, din aceasta luna, in noul sau sediu din Piata Charles de Gaulle nr. 15. Noua locatie gazduieste atat departamentele bancii din sediul central, cat si fosta sucursala Grigore Mora, care va purta de acum numele de Charles de Gaulle. Noul sediu, situat in centrul Capitalei, ofera vizibilitate, un spatiu modern si, nu in ultimul rand, un numar semnificativ de locuri de parcare pentru clienti.
Birouri - Nou imobil in Iancu Nicolae
O cladire cu functiuni comerciale si de birouri va aparea in zona Iancu Nicolae din Baneasa, informeaza un comunicat al companiei imobiliare CB Richard Elliis. Constructia a inceput in vara lui 2005 si va fi finalizata in decembrie 2005. Cladirea are un total de 2.000 de metri patrati, care sunt destinati atat pentru birouri de clasa A, cat si pentru retail. Spatiile comerciale vor fi amplasate la parter si la mezanin pentru a putea fi usor transformate in showroom-uri, iar pe cele trei etaje vor fi amplasate spatii de birouri de lux. Fiecare etaj beneficiaza de o suprafata de 400 mp.
Citește pe Antena3.ro
Constructii - Influente americane
Constructiile din Romania au multe caracteristici similare celor din SUA, unde se utilizeaza preponderent structurile metalice, in lipsa arhitectilor europeni, care sa promoveze tendintele din piata de profil a batranului continent, apreciaza directorul general al Marcora Constructii, Leonardo Rossi. Constructiile din Romania sunt puternic influentate de stilul american, cu o anumita arhitectura, se pune foarte mult accent pe structurile metalice, neacordandu-se destula atentie durabilitatii unei constructii, a declarat Rossi.
Cesarom si Sanex - Lasselsberger isi mareste productia
Doua importante fabrici de placi ceramice, Cesarom si Sanex, au devenit proprietatea grupului Lasselsberger, cel mai important producator din Europa Centrala si de Est. Astfel, Cesarom si Sanex se alatura unor puternice marci locale europene precum Vaccari Ceramica, Ceramica Ligure, Bohemia Gres, Rako, Zalakeramia, Kerko, Keramika HOB. Acum, Grupul Lasselsberger are in Romania o capacitate de productie de peste 13 milioane de metri patrati, care se realizeaza in noua linii de productie.
Proiect - Locuinte noi, ieftine si bune
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului va lansa, in luna mai, un proiect pentru constructia de locuinte in valoare de 150 miliarde de lei (circa 4 milioane de euro). Vom lansa un proiect pentru constructia de locuinte ieftine si bune, cu tehnologii noi. Conceptul de locuinta sociala trebuie schimbat, a declarat Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice. El a mai spus ca anul acesta vor fi date in folosinta circa 5.000 de locuinte noi, realizate cu bani de la buget. Potrivit lui Borbely, in ultimii opt ani, in Romania au fost construite 15.000 de locuinte. (Iohanna Onaca Purdea)