x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old TURISM/Stirile zilei - 16 iulie 2004

TURISM/Stirile zilei - 16 iulie 2004

16 Iul 2004   •   00:00

Covasna - Dulceata din vacanta

Cei care isi petrec vacanta in pensiunile agroturistice din judetul Covasna au posibilitatea de a face drumetii pe jos sau calare pe cai lipitani, pot practica sporturi nautice pe lacuri sau pot petrece seri memorabile in jurul focurilor de tabara, informeaza corespondentul Rompres. Turistul se poate intoarce din concediul petrecut in Covasna nu numai odihnit, ci si cu borcane cu dulceata preparata in bucataria pensiunii din fructele de padure culese tot de el in timpul drumetiilor. Desi Covasna are un potential turistic deosebit, numarul celor care vin in vacanta in acest judet este relativ mic in comparatie cu alte zone din tara.

Statistici - Mai multi turisti in Delta

Numarul turistilor care au preferat Delta Dunarii in prima parte a sezonului estival din acest an a crescut cu 30% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, jumatate dintre acestia petrecandu-si vacanta in municipiul Tulcea. "Doar in prima saptamana a acestei luni, 3.053 de turisti au intrat in Delta Dunarii, 723 dintre acestia venind cu cinci nave de croaziera internationale", a declarat Gheorghe Ftadeev, seful Serviciului Siguranta Navala din cadrul Autoritatii Navale Teritoriale din Tulcea, citat de Rompres. Printre turistii straini care au venit in Delta pana acum se afla persoane din Germania, Italia, Norvegia, Finlanda, Franta si Olanda.

Voiaje - Incredibila Indie, mai atractiva

Numarul de turisti straini sositi in India a crescut cu peste 18% anul trecut, a declarat Renuka Chowdhury, ministrul indian al Turismului, citat de presa straina. Datele provizorii arata ca circa 2,92 milioane de persoane au vizitat India pe parcursul anului bugetar 2003-2004, care s-a incheiat in martie. Autoritatile indiene au lansat o campanie menita sa atraga turistii straini, sub sloganul "Incredibila Indie".

Controale - Noi amenzi pe Litoral

Un numar de 50 de hoteluri, restaurante si baruri de pe Litoral au fost verificate, in perioada 5-11 iulie, de catre inspectorii Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), o parte dintre acestea fiind amendate sau avertizate. Unele unitati unde s-au descoperit lipsa veiozelor sau a cosurilor de gunoi cu capac au fost amendate cu cate cinci milioane de lei.
×