x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Vacheron Constantin de colectie

Vacheron Constantin de colectie

05 Oct 2004   •   00:00

Metale pretioase, diamante, matase, multa stralucire si precizie. Ceasuri vechi, aparate de cronometrare si instrumente de prelucrare a rotitelor din secolele XVIII-XIX.

Astfel de obiecte, iesite din mainile unor ceasornicari celebri precum Vacheron Constantin sau Longines, va vor bucura ochiul daca treceti pragul celor trei expozitii de ceasuri si bijuterii organizate de Helvetansa, zilele acestea, la Bucuresti.

PRETIOS. Pentru pasionatii de orologie, Vacheron Constantin, cea mai veche manufactura de ceasuri din lume, prezinta zece piese de colectie. Un ceas de buzunar fabricat in 1826, din aur rosu de 18 karate, dotat cu un mecanism ce bate la fiecare sfert de ora si un altul pentru vanatori, din aur galben de 18 karate manufacturat in 1850 sunt cele mai in varsta ticaitoare din expozitie. Urmeaza, la rand, un ceas-pandantiv de dama, realizat in 1902 din aur galben de 18 karate si un ceas de buzunar, din acelasi metal, aparut pe piata in 1918. De asemenea, mai puteti admira, un ceas de dama-bijuterie - din aur alb, cu montura de pietre pretioase si cu o curea din matase (1938), un altul barbatesc, dotat cu cronograf, din 1941, si un ceas de mana, tot pentru domni, fabricat un an mai tarziu, din aur galben de 18 karate, cu calendar triplu si indicator pentru fazele lunii.

×