x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old VIATA SANATOASA - Stirile zilei 28 aprilie 2004

VIATA SANATOASA - Stirile zilei 28 aprilie 2004

28 Apr 2004   •   00:00

Focar de hepatita A

50 de elevi ai scolii din localitatea Popesti s-au imbolnavit de hepatita si au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase din Oradea, transmite Rompres. Medicii au descoperit ca toaletele scolii, in special grupurile sanitare pentru baieti, nu sunt curatate corespunza tor, fiind aproape sigura contaminarea prin acest tip de contact. Seful Compartimentului de Epidemiologie al Directiei de Sanatate Publica Bihor, dr. Mariana Fericean, a declarat ca este un focar de hepatita virala de tip A.

Atentie, SRAS!

Peste 600 de persoane sunt in carantina la Beijing, unde a fost confirmat un caz de SRAS si alte cinci persoane sunt suspecte, a anuntat publicatia Xin Jing Bao. Se pare ca exista sanse foarte reduse ca boala sa se raspandeasca la dimensiunile anului trecut. In 2003, in capitala Chinei, SRAS a ucis 193 de persoane si peste 2.500 au fost afectate.

Vara scade colesterolul

Medicii americani au stabilit ca nivelul colesterolului variaza in functie de anotimp. La barbati si la femei nivelul colesterolului atinge valoarea maxima in luna decembrie. Cresterea este mai mare la persoanele care au deja un nivel ridicat al colesterolului. Aceste informatii ar putea modifica modul de tratare a hipercolesterolomiei, se specifica in revista americana Archives of Internal Medicine.
×