x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă 10 semne că ai putea avea cancer

10 semne că ai putea avea cancer

05 Feb 2016   •   17:40
10 semne că ai putea avea cancer

O tuse persistentă, o rană care nu se vindecă, pierderea bruscă în greutate sau schimbări ale urinei sunt doar câteva dintre semnele pe care le poate emite organismul, atunci când s-a îmbolnăvit de cancer, scrie Libertatea.

Deşi mulţi aleg să ignore aceste semnale, fiind convinşi nu pot anunţa o boală atât de grave, specialiştii vă sfătuiesc să mergeţi de urgenţă la medic, atunci când le observaţi. De multe ori, depistarea la timp a cancerlui poate face diferenţa între viaţă şi moarte.

Iată care sunt cele 10 simptome care pot anunţa această boală:

1. O tuse persistentă – poate fi semnul cancerului de plâmâni. Această formă de boală nu are simtome decât în fazele în care nu mai poate vindecată, aşa că dacă aveţi o tuse persistentă sau “o tuse de fumător” mergeţi imediat la medic. Boala se poate afla în faze incipiente, aşa că poate fi tratată.

Alte semne ale acestei boli sunt: dureri în piept, atunci când tuşiţi, respitaţie greoaie sau tuse cu sânge.

2. O aluniţă care îşi schimbă forma

Melanomul, forma de cancer de piele cu rata cea mai mare de deces, poate apărea oriunde pe corp. Zonele frecvente sunt spatele, picioarele, faţa sau interiorul unghiilor

Semnul cel mai “evident” care poate anunţa acest tip de boală este apariţia unei aluniţe sau schimbarea formei uneia deja existente.  Dacă aluniţa se face mai mare, îşi schimbă forma, culoarea, sângerează, face crustă, devine durerosă sau dacă este însoţită de mâncărimi, mergeţi la medic.

3. Schimbarea tranzitului intestinal

Dacă scaunul arată neobişnuit, este însoţit de sânge, dacă simţiţi nevoia mai frecventă să mergeţi la toaletă sau dacă, dimpotrivă, mergeţi mai rar decât de obicei, mergeţi imediat la doctor. Aceste semne, la care se adaugă durerile abdominale, pot anunţa cancerul de intestin (colon).

Desigur, simptomele de mai sus pot fi inofensive, dar pot, de asemenea, să vă salveze viaţa.

Mai multe, pe Libertatea.

×
Subiecte în articol: cancer simptome cancer