x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Vrei să arzi 1000 de calorii pe zi? Iată 8 metode sigure

Vrei să arzi 1000 de calorii pe zi? Iată 8 metode sigure

de Adriana Deoanca    |    16 Mar 2024   •   09:40
Vrei să arzi 1000 de calorii pe zi? Iată 8 metode sigure
Sursa foto: Hepta

Arderea a 1000 de calorii pe zi nu este o sarcină ușoară, dar nici imposibilă. Când vine vorba de gestionarea greutății, un deficit de calorii este important. Deci, dacă încerci să devii sănătos, trebuie să faci anumite sacrificii și să lucrezi constant pentru asta.

Potrivit msn.com, angajându-te în activități fizice, poți arde o mulțime de calorii și poți atinge greutatea și fizicul dorit. Trebuie să-ți depășești limitele dacă vrei să te transformi, deoarece transformarea nu se întâmplă într-o zi. Mai mult, trebuie să ai răbdare cu procesul și cu tine însuți.

Cum arzi 1000 de calorii pe zi:

1. Ciclism

Pierderea caloriilor depinde de intensitatea și viteza cu care mergi cu bicicleta. Fie că este vorba de ciclism pe șosea sau de munte, poți arde o mulțime de calorii.

Încercați să vă mențineți ritmul ridicat (15 mph) și să pedalați cel puțin 80-90 de minute dacă doriți să ardeți 1000 de calorii zilnic.

2. Alergarea

A alerga zilnic timp de o oră te poate ajuta să arzi 1000 de calorii dacă alergi cu 5-6 mile/h. De asemenea, alergatul lucrează aproape fiecare mușchi din corp, ceea ce îl face un exercițiu foarte popular.

Dacă sunteți nou în sprinting, puteți încerca mersul vioi sau joggingul, până vă obișnuiți cu ritmul.

3. Înotul

Depinde de forma și tehnica ta, deoarece unele stiluri ard mai multe calorii decât altele. Dacă înoți în apă rece, poți arde și mai multe calorii decât înotul la temperaturi calde sau normale.

Fă-o timp de 100-120 de minute și încearcă stilul fluture, dacă intenționezi să arzi 1000 de calorii pe zi.

4. Crunches și Sit Up

Puteți face aceste exerciții oriunde și oricând, deoarece ambele sunt similare și lucrează o mulțime de mușchi deodată.

Faceți această combinație zilnic timp de trei seturi a câte 15 repetări fiecare.

5. HIIT

Datorită efectului de după ardere, antrenamentul cu intervale de mare intensitate poate arde o mie de calorii pe oră. Vei avea exerciții intense cu perioade mici de odihnă pentru a te recupera.

Efectuarea continuă a antrenamentului cardio sau de forță în HIIT poate crește capacitatea pulmonară și poate îmbunătăți fluxul sanguin în organism.

6. Mersul pe jos

Dacă abia începeți călătoria dvs. de pierdere în greutate, mersul pe jos poate fi cel mai bun exercițiu, deși nu este la fel de eficient ca alergatul.

Trebuie să ai răbdare dacă vrei să arzi 1000 de calorii doar mergând. Mersul mai repede cu 5 mile pe oră vă poate ajuta să ardeți aproximativ 300 de calorii. Puteți încerca mersul vioi și puteți arde și mai mult. Încercați să mergeți o oră dimineața și din nou o oră seara, pentru a arde cele mai multe calorii. Puteți merge și la plimbare după masă, pentru o digestie mai bună.

7. Săritul cu coarda

Puteți arde 12-18 Kcal pe minut cu ajutorul acestui echipament, așa că făcând-o zilnic timp de 90-100 de minute vă poate ajuta să ardeți o mie cu ușurință.

De asemenea, vă va îmbunătăți sănătatea cardiovasculară, rezistența și coordonarea. O poți face atât în ​​interior, cât și în aer liber, deoarece este un antrenament incredibil și ușor de ardere a caloriilor.

8. MMA

Artele marțiale mixte implică lovituri cu piciorul, grappling, box, jujitsu și multe alte combinații. O oră de antrenament nu numai că te face mai puternic și mai disciplinat, dar te va face să arzi o mie de calorii fără să-ți dai seama.

Alege activitati de care crezi ca te vei bucura astfel încât să le poti face zilnic si pe perioade mai lungi. Fii consecvent și disciplinat dacă vrei să slăbești și să fii sănătos.

Nu uitați să utilizați un ceas inteligent sau un dispozitiv pentru a urmări caloriile pierdute. Luați o masă sănătoasă și amintiți-vă să dormiți 7-8 ore pentru o mai bună recuperare.

×
Subiecte în articol: calorii sport sanatate slabit