x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Apele termale din stațiunea Tășnad atrag mii de turiști

Apele termale din stațiunea Tășnad atrag mii de turiști

14 Aug 2019   •   14:00
Apele termale din stațiunea Tășnad atrag mii de turiști
Sursa foto: pixabay.com

În stațiunea balneoclimaterică Tășnad, județul Satu Mare, locurile cele 1.400 de locuri de cazare sunt rezervate aproape în totalitate, pentru următoarele săptămâni. Autoritățile locale se așteaptă la circa 7.000 de turiști în mini vacanța de Sfânta Maria.  

"Suntem în plin sezon, avem 1.400 de locuri de cazare clasificate. În luna august e ocupat aproape peste tot, e ocupat şi în următoarele două-trei săptămâni. La ştrand avem patru bazine de apă termală, un bazin pentru copii şi unul semi-olimpic cu apă rece. În zilele aglomerate avem cam 6.000 - 7.000 de persoane, în aceste zile va fi cam tot e acolo. Este aglomeraţie mare", a spus Fănuş Tamba, consilier în cadrul Centrului de Informare Turistică Tășnad. 

Staţiunea este deschisă zilnic între orele 8.00-22.00, iar preţul de intrare este 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii sau pensionari

Tășnad este una dintre cele mai renumite stațiuni din judeţ datorită apelor termale. Primăria a investit, în ultimii ani, circa 5 milioane de lei în zona de agrement. Potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, apa termală poate fi folosită ca tratament pentru boli reumatismale, neurologice periferice cronice, ginecologice cronice, afecţiuni posttraumatice, boli profesionale, endocrine și boli de metabolism.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: statiune turism pensionari