x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Artromoturi pentru kinetoterapie accelerată

Artromoturi pentru kinetoterapie accelerată

26 Aug 2015   •   22:00
Artromoturi pentru kinetoterapie accelerată

După anumite intervenții chirurgicale la nivelul articulațiilor, fracturi sau luxații, pacienții rămân adesea cu dureri și mobilitate redusă, iar rezolvarea, până acum, consta în exerciții de recuperare de durată.

Potrivit medicilor, există o nouă formă de terapie, cu ajutorul unor aparate speciale, numite artromoturi. Aceste aparate sunt atașate articulațiilor cu probleme și acționează mecanic, fiind controlate, prin intermediul unor telecomenzi, de specialiști.

„Aparatele masează cartilajul articular, tendoanele, ligamentele și țesuturile moi, previn apariția mişcărilor date de artro fibroze și reduc durerea, stimulând microcirculația și îmbunătățind metabolismul local”, explică dr. Ion Manea, medic specialist la Bio Ortoclinic.

Acesta spune că artromoturile pot favoriza chiar și resorbirea lichidelor sau chiar a hematoamelor. Combinate cu ședințe de fizioterapie, în funcție de recomandările specialiștilor, ședințele de terapie prin mobilizare continuă pasivă au loc fără ca pacienții să resimtă vreo durere și pot scurta cu luni de zile timpul de recuperare, potrivit ultimelor studii.

„Acest tip de tratament e indicat chiar și imediat după operație. În cazurile mai puțin complicate pot fi suficiente pentru recuperare chiar și 10 ședințe, dar se poate ajunge și la o lună de tratamente zilnice. Partea bună este că sunt complet neinvazive și că reușesc să facă într-o lună cât ar realiza un kinetoterapeut, acasă, în 6 luni” , subliniază medicul.

×