x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Berea, consumată cu moderație, poate crește colesterolul bun

0
27 Apr 2018 - 13:50

Consumul moderat de bere, adică 330 ml/zi în cazul femeilor şi 660 ml/zi în cazul bărbaţilor, poate creşte concentraţia de colesterol bun, HDL, cu aproximativ 8%, a precizat Centrul de studii despre bere, sănătate şi nutriţie, printr-un comunicat transmis vineri AGERPRES. 

"Colesterolul mărit (hipercolesterolemia) este un factor de risc cardiovascular şi poate afecta toate grupele de vârstă. Instalarea acestuia poate fi prevenită printr-o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă activ care include exerciţii fizice. Chiar şi băuturile, inclusiv cele slab alcoolizate, pot contribui la menţinerea unui stil de viaţă sănătos. În această categorie se încadrează şi berea, care atunci când este consumată cu moderaţie (330 ml/zi/femei şi 660 ml/zi/bărbaţi) poate creşte nivelul colesterolului bun, având în acelaşi timp capacitatea de a reduce colesterolul de tip LDL, cel rău", arată sursa citată. 

Consumul moderat de bere poate creşte concentraţia de colesterol bun, HDL, cu aproximativ 8%. Atunci când berea este consumată cu moderaţie, concentraţiile de HDL din sânge pot creşte şi se formează acizi biliari care menţin colesterolul solubil şi previn formarea calculilor biliari, susţin reprezentaţii centrului. 

"Berea are 0% colesterol, iar alături de o dietă variată şi atunci când este consumată în cantităţi moderate poate chiar scădea riscul de boli cardiovasculare, asociate în mod direct cu un nivel crescut al colesterolului LDL, cel rău. Mai mult, ingredientele naturale din bere pot aduce un conţinut de fibre solubile care ajută la creşterea nivelului de colesterol bun (HDL). În principiu, este nevoie de un aport de 10 - 13 g de fibre la fiecare 1.000 kcal, fiind indicat şi un consum ridicat de lichide pentru completarea cu succes a beneficiilor acestora", a declarat preşedintele Centrului de studii despre bere, sănătate şi nutriţie, dr. Corina Zugravu. 

Conform comunicatului, această băutură poate completa o dietă alimentară diversificată, datorită mineralelor, vitaminelor şi fibrelor pe care le conţine şi care provin din ingredientele sale naturale. 

"Îmbunătăţirea tranzitului intestinal este unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale fibrelor, însă un beneficiu la fel de important pentru organism este şi creşterea concentraţiei de lipoproteine cu densitate înaltă, cunoscute sub denumirea de colesterol HDL sau colesterol 'bun'. Berea are un conţinut de fibre alimentare situat între 1,87 - 2,02 g/l. Acestea sunt fibre solubile şi se datorează orzului, unul dintre ingredientele berii. Responsabili pentru reducerea colesterolului din sânge sunt beta-glucanii din orz care se găsesc adesea în bere, nivelurile variind în funcţie de procesul de fabricare a berii", menţionează aceeaşi sursă. 

Centrul de studii despre bere, sănătate şi nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, avându-i ca membri fondatori pe dr. Corina-Aurelia Zugravu - lector universitar în cadrul UMF "Dr. Carol Davila", Alin Popescu - medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie şi dr. Mihaela Begea - doctor în ştiinţe inginereşti. Înfiinţat în decembrie 2011 şi lansat oficial pe 7 martie 2012, Centrul are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunităţii medicale şi al publicului larg.

AGERPRES

Citeşte mai multe despre:   colesterol bun,   bere,   consum cu moderatie

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Legende greşite despre splină. În caz de accident grav, chirurgul o ajută să renască

Legende greşite despre splină. În caz de accident grav, chirurgul o ajută să renască
Există în popor unele convingeri greşite despre splină, cum că ea face parte din aparatul digestiv sau că doare adesea. Medicii demontează aceste mituri: splina nu face parte din sistemul digestiv, ci din cel al...

Dr Andrei Constantinovici îți răspunde la 7 întrebări despre implantul dentar

Dr Andrei Constantinovici îți răspunde la 7 întrebări despre implantul dentar
Galerie Foto Implantul dentar este o rădăcină artificială construită din materiale precum titan sau zirconiu și care poate servi drept suport în cadrul unei restaurări protetice pentru a înlocui dinții lipsă. Dr. Andrei Co...

Partenerul are COVID-19: este sigur să faci sex?

Partenerul are COVID-19: este sigur să faci sex?
Odată cu pandemia de COVID-19 și cu toate temerile de expunere la boală, apare o întrebare: există riscul transmiterii coronavirusului SARS CoV-2 prin relații sexuale? Distanțarea socială nu este evidentă...

Oboseală cronică: un test de sânge ar putea detecta acest sindrom

Oboseală cronică: un test de sânge ar putea detecta acest sindrom
Oboseala cronică este o boală greu de identificat. Dar asta se poate schimba în curând. O echipă de la Universitatea Stanford ar fi găsit o modalitate ușoară de a detecta boala: un test de sânge. Persoanele...

Testul de control al astmului bronșic, la copii

Testul de control al astmului bronșic, la copii
Dacă aveți un copil cu astm, știți că uneori poate fi dificil să evaluați simptomele de care suferă, impactul lor asupra vieții de zi cu zi și eficacitatea efectivă a tratamentului. Există un instrument...

5 motive bune pentru a mânca usturoi

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Usturoiul e asociat cu respirația urât mirositoare și cu vampirii. Dar este, de fapt, un adevărat aliment sănătos! Folosit de milenii, face acum obiectul a numeroase studii și continuă să uimească prin...

Aceste alimente anti-îmbătrânire chiar reduc ridurile

Aceste alimente anti-îmbătrânire chiar reduc ridurile
Îmbătrânirea este inevitabilă. Cu toate acestea, nu vrem ca timpul să-și lase amprenta pe pielea noastră. Pete maronii, riduri, laba gâștii - aceste semne, care vin odată cu vârsta, pot fi contracarate cu...

Slăbește „ca la Hollywood”, cu dieta keto a lui Halle Berry!

Slăbește „ca la Hollywood”, cu dieta keto a lui Halle Berry!
În emisiunea ei „PHIT Talks”, Halle Berry și antrenorul ei de atletism, Peter Lee Thomas, au descompus micul dejun keto preferat al actriței. Actrița Halle Berry, în vârstă de 54 de ani, dedică mult timp...

5 metode de a ne accelera metabolismul

5 metode de a ne accelera metabolismul
Galerie Foto Cel mai adesea dăm vina pe un metabolism leneș atunci când nu reușim să slăbim. Puțini știu însă că nu e chiar așa și că sunt cazuri în care dietele nu fac altceva decât să încetinească metabolismul,...

România, printre statele UE cu cei mai mulți farmaciști și stomatologi

România, printre statele UE cu cei mai mulți farmaciști și stomatologi
România are 90 de farmaciști la 100.000 de locuitori, în anul 2018. Cifra este apropiată de Marea Britanie, și depășește Polonia - 77, Austria - 72 și Germania - 66, potrivit Eurostat. Cel mai mare număr de...

Un vaccin pentru COVID-19 foarte aproape de aprobare

Un vaccin pentru COVID-19 foarte aproape de aprobare
Compania de farmaceutice Janssen, parte a grupului Johnson&Johnson, a început testarea vaccinului împotriva COVID-19 în SUA, pe aproximativ 60.000 de voluntari, anunță Institutul Național pentru Alergii și...
Serviciul de email marketing furnizat de