x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cataplasmele care te scapă de durerile de reumatism. Cum să le faci

Cataplasmele care te scapă de durerile de reumatism. Cum să le faci

23 Apr 2016   •   12:03
Cataplasmele care te scapă de durerile de reumatism. Cum să le faci

Folosite de sute de ani în tratarea diverselor boli, cataplasmele s-au dovedit de mare ajutor în ameliorarea durerilor reumatice, scrie clicksanatate.ro.

Când auzi cuvântul cataplasmă te gândeşti probabil că este vorba despre un remediu natural învechit, care în zilele noastre nu-şi mai află rostul.

Află că lucrurile nu-s nici pe departe aşa. Şi, la nevoie, merită să încerci astfel de tratamente fiindcă în majoritatea cazurilor sunt eficiente. De pildă, durerile date de bolile reumatice pot fi ameliorate cu ajutorul catamplasmelor pe bază de ceapă, argilă, varză sau hrean.   

Cum le prepari

Ai nevoie de un pansament sau o bucată dintr-un material textil moale, de faşă și de remediu (ceapă, hrean, argilă etc.), care se amestecă bine cu apă caldă.

Pasta astfel obţinută se întinde pe pansament sau materialul textil (cu o grosime de maximum 1-2 cm), după care pliezi materialul ca un buzunar. Cataplasma, care nu trebuie să fie grea şi rigidă, se aplică pe piele în zona dureroasă şi se leagă cu o faşă.

Ceapă

Se taie mărunt 1-2 cepe şi se pun în tifon (ca într-un săculeţ), apoi se aplica pe zona dureroasă pentru cel puţin 30 de minute (se poate ţine cel mult 2 ore). Peste cataplasma cu ceapa este indicat să se pună şi o folie de plastic, astfel împiedicându-se  pierderea rapidă a substanţelor active prin evaporare.

Mai multe, pe clicksanatate.ro.

×
Subiecte în articol: cataplasme reumatism dureri reumatice