x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cele mai periculoase alimente

Cele mai periculoase alimente

de Redacția Jurnalul    |    30 Dec 2024   •   16:45
Cele mai periculoase alimente
Sursa foto: Hepta

Deși sunt considerate sănătoase, unele alimente nu sunt recomandate a fi consummate. O parte dintre ele sunt folosite, în special, chiar de către cei care vor să aibă un stil de viață sănătos.

Un cercetător în alimentație a fost întrebat ce alimente evită să consume și motivul pentru care le-a exclus complet. Hydroxide food science, așa cum este cunoscut pe Instagram și TikTok, susține că germenii cruzi din plante nu sunt atât de sănătoși pe cât se crede. Potrivit ei, nici carnea nu ar trebui consumată dacă nu este bine gătită.

În ultimii ani, sunt tot mai populari germenii cruzi din plante. Chiar dacă uneori sunt folosiți doar la planting, există și oameni care îi consumă. Specialiștii spun că nu este periculos dacă sunt consumați după ce au fost gătiți, dar în schimb, nu este recomandat să fie mâncați cruzi.

Germenii cruzi din plante sunt crescuți în medii în care este favorizată apariția bacteriilor, ceea ce îi face periculoși pentru sănătate.

În urmă cu 13 ani, 50 de persoane au murit după ce au consumat germeni cruzi din plante crescuți într-o fabrică din Germania, iar alte 850 de oameni s-au ales cu probleme de sănătate, mai exact s-au infectat cu bacteria E. coli. Alte persoane s-au infectat cu Salmonella, bacterie care poate să cauzeze mari probleme în special în cazul copiilor și al bătrânilor.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și în rândul celor care preferă carnea de porc „în sânge”. Studiile arată că trichineloza se poate lua prin consumul de carne care nu e gătită suficient. La fel poate fi contractată și virusul hepatitei E, care, de cele mai multe ori, poate fi luat din consumul ficatului de porc, dacă nu este gătit suficient. Specialiștii spun că dacă totuși se dorește consumul ficatului de porc, ar fi bine să fie pregătit la cuptor, la 150 - 200 de grade.

 

×
Subiecte în articol: alimente periculoase specialisti