x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cele mai comune situații când este necesar să apelezi la chirurgia estetică

Cele mai comune situații când este necesar să apelezi la chirurgia estetică

26 Aug 2024   •   10:23
Cele mai comune situații când este necesar să apelezi la chirurgia estetică
Sursa foto: Cele mai comune situații când este necesar să apelezi la chirurgia estetică

Nu suntem niciodată mulțumiți de felul în care arătam. Acest lucru este valabil în mare parte pentru femei, dar și bărbații au această problemă. De când societatea a început să fie civilizată, oamenii au căutat metode pentru a-și îmbunătăți aspectul. Au făcut asta prin machiaj, peruci, haine. Mai târziu însă, în epoca modernă, medicina a evoluat. Asta a permis modificarea fizică făcută cu ajutorul bisturiului.

Este vorba despre chirurgia plastică sau estetică. Dar, deși este asociată cu dorința de a îmbunătăți doar aspectul fizic, poate fi necesară în diverse alte situații. Deci nu vorbim doar despre vanitate. Procedurile estetice pot aduce îmbunătățiri semnificative în calitatea vieții. La Grace Clinic, clinică medicului Ina Petrescu, vei descoperi proceduri menite să îți ofere ce-ți dorești. Acestea te vor ajuta fizic, dar și emoțional să te simți mai bine în pielea ta. Pe site-ul https://inapetrescu.ro/ sunt multe informații despre fiecare procedura în parte, precum și prețurile.

 

Corectarea eficientă a defectelor congenitale

Nu ne naștem perfecți! Însă în unele cazuri, putem să venim pe lume cu anumite defecte fizice vizibile. Așadar, defectele congenitale sunt afecțiuni prezente de la naștere. Acestea pot afecta nu doar aspectul fizic, ci și funcționalitatea diferitelor părți ale corpului. Printre cele mai comune defecte congenitale se numără despicătura buzei și a palatului, cunoscută sub denumirea de “buză de iepure”. Mai există și malformații ale urechilor sau alte anomalii care pot influența dezvoltarea normală a copilului. Chirurgia estetică poate ajuta la restabilirea unui aspect normal, îmbunătățind inclusiv funcții vitale, precum respirația sau alimentația. De exemplu, corectarea despicăturii de buză îmbunătățește aspectul fizic. Mai mult, îi permite pacientului să vorbească, să mănânce, să respire normal. Fără această intervenție, persoana în cauza poate avea dificultăți de integrare socială. De asemenea, malformațiile urechilor pot fi corectate chirurgical. La Grace Clinic este efectuată otoplastia. Urechile “clăpăuge” vor avea ulterior un aspect frumos.

Reconstrucția anumitor probleme după accidente

Viața este plină de neprevăzut. În orice moment, poate avea loc un accident. Acesta poate fi rutier, casnice sau de muncă. Însă aceste neplăceri pot lăsa în urmă lor cicatrici profunde, atât fizice, cât și emoționale. Chirurgia estetică poate juca un rol vital în recuperarea după astfel de incidente. În multe cazuri este posibilă refacerea aspectului inițial al pacientului, în procent foarte mare. Desigur, depinde de fiecare situație. Arsurile severe, de exemplu, pot necesita grefe de piele sau reconstrucție facială pentru a minimiza cicatricile. În funcție de suprafața arsă, va fi preconizată și rata de succes. Intervențiile estetice post-accident nu sunt doar despre restabilirea frumuseții. Acestea sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității vieții pacientului. Chirurgia estetică devine o necesitate pentru reintegrarea pacientului în viața socială, dar și profesională. 

Refacerea sânului după operația de mastectomie

Nu este nimic greșit în a spune că cancerul de sân este una din cele mai “urâte” boli. Deși rata de vindecare este mare, dacă e descoperit la timp, poate lăsa urme adânci. Printre cele mai comune utilizări ale chirurgiei estetice este, deci reconstrucția mamară după mastectomie. Constă în îndepărtarea sânului că tratament pentru cancerul de sân. Pentru multe femei, pierderea unui sân poate avea un impact devastator asupra întregii vieți. Multe experimentează o depresie severă. Reconstrucția mamară le oferă femeilor posibilitatea de a-și redobândi încrederea în sine, de a se simți din nou complete. Grace Clinic pune la dispoziție diferite proceduri de estetică a sânilor. Există mai multe tehnici de reconstrucție mamară, inclusiv utilizarea implanturilor. Decizia asupra metodei optime depinde de preferințele personale ale pacientei, dar și de recomandările medicului. Indiferent de metoda aleasă, obiectivul principal este de a recrea un sân cât mai apropiat de aspectul natural. Această intervenție contribuie semnificativ la recuperarea psihologică după lupta cu cancerul.

Reducția mamară pentru probleme de sănătate

Cum spuneam, la Grace Clinic, se pot efectua operații la nivelul sânilor. Însă dacă unele persoane apelează la chirurgia estetică pentru a mări dimensiunea sau reconstrui sânii, există și alte cazuri. Unele femei au nevoie de reducție mamară. Această este necesară pentru a îmbunătăți sănătatea sau confortul fizic. Femeile cu sâni foarte mari pot suferi de dureri de spate, gât, umeri, probleme de postură. De asemenea, pot experimenta dificultăți în a desfășura activități fizice normale. Reducția mamară poate reduce aceste simptome, îmbunătățind semnificativ calitatea vieții. Pe lângă aspectul fizic, sânii foarte mari pot cauza și probleme emoționale. Prin această intervenție chirurgicală, femeile pot obține o siluetă mai echilibrată, fără disconfort. De asemenea, reducția mamară poate contribui la prevenirea problemelor de sănătate pe termen lung. Herniile de disc sau durerile cronice de spate pot fi cauzate și de sânii prea mari. 

Chirurgia estetică pentru îmbunătățirea funcțiilor corporale

Am amintit că în multe cazuri, aceste intervenții vizează îmbunătățirea funcțiilor corporale. Un exemplu este blefaroplastia, o procedură care îndepărtează excesul de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor. La Grace Clinic poate fi efectuată, cu succes, o astfel de procedura. Blefaroplastia are și o latura estetică. Dar poate îmbunătăți și câmpul vizual, reducând disconfortul cauzat de pleoapele căzute. Pacienții care apelează la aceste intervenții obțin un aspect fizic îmbunătățit, dar și o creștere semnificativă a calității vieții.

Stimă de sine crescută cu ajutorul bisturiului

Pentru mulți, imaginea este totul. Nu trebuie neapărat să avem o necesitate sau afecțiune. Este important însă să ne simțim bine cu noi înșine. Multe persoane se simt nesigure din cauza anumitor trăsături fizice pe care le consideră inestetice. Chirurgia oferă posibilitatea de a corectă aceste aspecte. De exemplu, persoanele care sunt nemulțumite de forma urechilor, a sânilor, a feței pot apela la Grace Clinic. Vor experimenta o îmbunătățire semnificativă a aspectului, dar și a stării de bine. Vor simți efecte pozitive în toate aspectele vieții. Totuși, este important ca pacienții să aibă așteptări realiste. Medicul Ina Petrescu va discuta deschis cu fiecare dintre ei. Li se vor prezenta toate aspectele unei intervenții chirurgicale estetice, inclusiv riscuri. Este esențial ca fiecare caz să fie evaluat individual. Decizia de a apela la chirurgia estetică trebuie să fie luată în urmă unei analize detaliate.

 

 

×
Subiecte în articol: chirurgia estetica