De ce e bine să mănânci semințe de chia
Dacă te preocupă alimentația sănătoasă, cu siguranță ai auzit despre semințele de chia și despre faptul că ele pot reprezenta o variantă foarte sănătoasă pentru micul dejun, amestecate în smoothie, sub formă de budincă sau înt-un sandwich cu pâine prăjită și avocado, de exemplu. Dar de ce sunt atât de lăudate semințele de chia, de fapt? Nutriționiștii explică ce proprietăți au și de ce sunt extrem de benefice pentru sănătate.
În primul rând, aceste semințe rotunde micuțe sunt pline de proteine: 30 de grame de semințe au aproximativ 4 grame de proteine. Conțin, de asemenea acizi grași omega 3 din plin, ceea ce la face foarte bune pentru sănătatea inimii. Sunt un excelent mod de a adăuga proteină în alimentație. Pot fi mâncate la micul dejun, alături de cereale de exemplu. Sau pot fi folosite pentru a face o budincă extrem de hrănitoare: este suficient să lăsați câteva lingurițe de chia în lapte de migdale sau orice tip de lapte vegetal peste noapte iar dimineața veți avea o budincă pe care o puteți îndulci cu miere, scorțișoară sau orice alt îndulcitor natural și veți lua un mic dejun sărac în carbohidrați, dar bogat în proteine și acizi grași.
Fie că vreți să le folosiți ca atare sau pentru puterea lor de a transforma lichidele în gel, semințele de chia sunt atât de versatile încât se pot adapta la nenumărate feluri de mâncare. Nutriționiștii recomandă să le folosim în aluaturile de brioșe, de chec sau pâine. Putem face gem de fructe cu ajutorul semințelor de chia lăsate la înmuiat și un amestec din fructele preferate. Practic, semințele de chia vor acționa ca o gelatină și vor lega gemul în mod natural.
Iar dacă v-ați convins deja de proprietățile acestor semințe pentru uzul intern, e bine să știți că ele au și efecte foarte benefice asupra pielii. Un scrub făcut cu miere și semințe de chia poate face minuni pentru piele, curățând-o de impurități și de machiaj.
Studiile au arătat că un consum regulat de semințe de chia poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului. O porție de semințe de chia conține aproximativ 10 grame de fibre care ajută la accelerarea digestiei, fier pentru energie și 18% din doza zilnică recomandată de calciu.

Ştiri din .ro
Oamenii sunt tot mai încrezători în vaccinurile anti COVID-19
Eficiența vaccinurilor anti COVID-19 la noile tulpini. Ce protecție oferă tratamentele de imunizare
UPDATE Al treilea vaccin anti COVID-19 a fost autorizat în SUA. Se va administra într-o singură doză
Terapia Bach: cele 38 de remedii preparate din flori

Un nou tratament pentru COVID-19 este analizat de Agenția Europeană pentru Medicamente
Persoanele infectate anterior cu COVID-19 dezvoltă mai mulți anticorpi în urma vaccinării
Studiu: Cât timp supraviețuiește virusul SARS-CoV-2 pe textile
UPDATE Controverse cu privire la vaccinul AstraZeneca. Mesajul Comisiei Europene
Picioare frumoase și îngrijite: trucuri utile pentru a avea grijă de tine în fiecare zi
Gesturi care salvează viața în cancerul de sân
Israel: Primul studiu asupra eficienței vaccinului anti COVID-19 produs de Pfizer
(P) Hmdmedical.uk.com - hybrid dermatoscope, perfect pentru descoperirea, la timp, a problemelor pielii !
Cateva motive pentru care trebuie sa mergi periodic la medicul dentist!
Dependenţa de smartphone, o nevroză cu leac
