Ne plac, sunt gustoase sau dau savoare mâncării, dar sunt adevărate pericole care ne pândesc... din farfurie. Principalul defect al acestor alimente este că sunt pline de calorii, ca și de carbohidrați, grăsimi și alte elemente nutritive care, asimilate în cantitate moderată sunt benefice organismului, dar dacă ai trecut de limită ești prima și cea mai importantă victimă a lor. Iată care sunt acele alimente pe care trebuie să le consumăm întotdeauna cu moderație (dacă nu ne simțim în stare să renunțăm definitiv la ele).
1. Brânzeturile procesate
Acestea conţin în general peste 40% grăsime, iar unele sortimente au şi foarte multă sare. În această categorie sunt incluse brânza topită, caşcavalul sau brânza de burduf.
2. Mezelurile procesate
Fereşte-te de orice produs din categoria mezeluri - şuncă, salam, cârnaţi, crenwurşti - deoarece conţin extrem de multe grăsimi.
Te-ar putea interesa și:
Vrei o siluetă perfectă? Asigură-te că dormi bine!
15 moduri de a slăbi fără dietă
Dietă anti-îmbătrânire
Dieta cu hrişcă: slăbeşti 4 kg în 2 săptămâni
Slăbește într-o săptămână cu dieta cu orez
3. Untul şi margarina
Şi aceste două produse conţin multe grăsimi şi implicit multe calorii. Cel mai bine ar fi ca aceste alimente să nu facă parte din alimentaţia ta, să uiţi pur şi simplu că există sau să le consumi foarte rar.
4. Laptele integral şi iaurturile cu fructe
Laptele cu procent mare de grăsimi este inamicul siluetei, la fel şi iaurturile cu fructe care conţin mult zahăr sau îndulcitori periculoşi. Mănâncă mai bine iaurt simplu şi fructe separat.
Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR