x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 12 trăsături ale oamenilor fericiți. Obiceiuri practicate în fiecare zi

12 trăsături ale oamenilor fericiți. Obiceiuri practicate în fiecare zi

de Anastasia Paul    |    08 Mai 2023   •   22:15
12 trăsături ale oamenilor fericiți. Obiceiuri practicate în fiecare zi
Sursa foto: Hepta

Mulți dintre noi ne grăbim să spunem că fericirea este cel mai important lucru din lume. Dar ne-am gândit cu adevărat ce ne face fericiți?

Iată 12 trăsături ale oamenilor fericiți:

1. Recunoștință
Mai multe studii arată că recunoștința este unul dintre cei mai buni predictori ai fericirii și bunăstării.

Oamenii care sunt cu adevărat fericiți reflectă zilnic la lucrurile bune din viața lor. În loc să se oprească asupra a ceea ce le lipsește, se concentrează pe ceea ce au, scrie hackspirit.com.

Este vorba despre aprecierea lucrurilor mărunte, de la trezirea dimineața, la savurarea cafelei, ascultarea unei melodii preferate, timpul cu familia și prietenii, etc.

Și lucrurile nu se opresc aici: oamenii cu adevărat fericiți își exprimă natural recunoștința. O spun cu voce tare, țin un jurnal sau trimit mesaje de mulțumire persoanelor care i-au ajutat.

2. Autenticitate
Să recunoaștem: a pretinde că ești cineva care nu ești poate fi foarte frustrant, copleșitor și de-a dreptul stresant.

De aceea, oamenii fericiți rămân fideli lor înșiși, ceea ce înseamnă că se acceptă pentru cine sunt și cine nu sunt.

Ei nu încearcă să mulțumească pe toată lumea deoarece nu au nevoie ca toată lumea să-i iubească. Radiază de fericire pentru că au un puternic sentiment de pace interioară. Își exprimă gândurile și sentimentele în modurile cele mai autentice și sincere posibile.

Cel mai important, își lasă valorile și principiile să le ghideze deciziile și acțiunile, chiar dacă nu întotdeauna este plăcut.

3. Încredere
Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni sunt încrezători? Se vede în toată atitudinea lor, în felul în care merg, vorbesc, se îmbracă. Pur și simplu simțim vibrațiile lor pozitive și vrem să fim în preajma lor.

Oamenii fericiți își cunosc valoarea și au încredere în ei înșiși și în abilitățile lor. Ei nu se compară cu alții și nu se ridică la așteptări și standarde nerealiste. Ei cred că sunt suficient de buni și au capacitatea de a se îmbunătăți cu fiecare pas.

4. Amabilitate
Dacă faci un lucru astăzi pentru a fi mai fericit, atunci ajută pe cineva care are nevoie.

Cercetările au arătat că amabilitatea și dăruirea crește nivelul de fericire și oferă un sentiment de împlinire. Sunt primii care își oferă ajutor sau fac diferența în comunitățile în care trăiesc. În plus, nu este nevoie de mult timp și bani pentru a fi amabil.

Fie că ajuți pe cineva să treacă strada, duci un copil la școală, faci voluntariat, există întotdeauna un lucru pe care îl poți face  în fiecare zi și care va fi de mare folos pentru altcineva.

5. Iertare
Iertarea poate fi unul dintre cele mai dificile lucruri de făcut, mai ales când cealaltă persoană a lăsat răni adânci.

Dar păstrarea unei ranchiuni poate avea consecințe devastatoare pentru sănătatea ta fizică, emoțională și mentală pe termen lung.

Oricât de greu este, oamenii fericiți aleg să ierte și să renunțe. Ei nu lasă amărăciunea și resentimentele să se adauge până la punctul în care învinge fericirea și dragostea din interiorul lor.

Ei știu că iertarea nu înseamnă uitare, negarea rănirii sau scuzarea unui comportament rău. Este vorba de a-ți retrage puterea și de a merge mai departe. Acesta este modul în care fac loc fericirii, vindecării și păcii în viața lor.

6. Scop

Mai simplu spus: oamenii fericiți duc vieți pline de sens.

Te gândești vreodată că treci prin viață orbește, sărind de la o sarcină la alta, fără să găsești timp să afli de ce este atât de important?

Oamenii fericiți își văd întotdeauna sarcinile în perspectivă, sunt mândri și bucuroși de ceea ce fac și descoperă scopul mai profund în tot ceea ce fac. Sunt dedicați obiectivelor și fac progrese în atingerea lor. Urmărirea pasiunilor nu numai că le sporește fericirea, ci și valoarea de sine.

7. Curiozitate
Nimic nu depășește bucuria și entuziasmul care rezultă din a învăța pe tot parcursul vieții și vor să exploreze necunoscutul. Cu alte cuvinte, nu le este frică să încerce ceva nou.

Fie că studiază o limbă nouă, dobândesc noi abilități sau se dedică unui nou hobby, oamenii fericiți învață nu doar pentru distracție, ci și pentru provocarea acesteia. Sunt motivați de setea de cunoaștere.

8. Prezent
Cum își păstrează oamenii fericiți pofta de viață?

Secretul lor este simplu, dar profund: sunt atenți la ceea ce se întâmplă acum. Nu sunt genul de oameni care vor fi distrași de alte lucruri. Simți că ești auzit și înțeles. Petrec mult timp în natură. Sunt concentrați pe aici și acum. 

9. Iubirea de sine
Rămân fericiți pentru că își pun sănătatea și bunăstarea pe primul loc.

Asta înseamnă că au grijă de ei înșiși, își hrănesc mintea, corpul și sufletul. Fie că mănâncă sănătos, se odihnesc suficient, citesc o carte bună sau se răsfață, dedică timp lor înșiși. 

10. Relații sociale puternice
Calitatea relațiilor noastre este cheia fericirii și bunăstării pe termen lung.

Cu cât ai un sprijin social mai bun, cu atât ești mai fericit. A avea grijă de tine este esențial, dar îngrijirea relațiilor tale este și o formă de îngrijire de sine. De aceea, oamenii fericiți cultivă relații puternice cu cei din jurul lor. Se înconjoară de oameni fericiți.

Astfel că timpul petrecut cu familia, prietenii și comunitățile noastre este cel mai important.

11. Optimism
Nu este întotdeauna ușor să privești partea bună a vieții. Dar merită întotdeauna să cauți un avantaj chiar și în cele mai întunecate situații.

Oamenii care sunt cu adevărat fericiți rămân plini de speranță. În loc să se oprească asupra lucrurilor negative și să rămână blocați în problemă, ei se concentrează pe lucrurile pe care le pot controla.

Se pregătesc pentru succes găsind soluțiile potrivite și păstrând o mentalitate de progres.

12. Rezistență
Oamenii fericiți nu își neagă niciodată luptele, eșecurile și durerile. Ceea ce îi diferențiază este capacitatea lor de a transforma fiecare eșec într-o oportunitate.

Când se confruntă cu adversitate, implicit este să întrebe ce pot învăța din ea.

Nu sunt deranjați de înfrângere și sunt transformați de aceasta. Au convingerea neclintită că, oricât de greu te doboară viața, poți alege oricând să revii mai puternic.

Gânduri finale
Nu există răspunsuri unice pentru toate întrebările noastre profunde despre fericire. La sfârșitul zilei, fericirea este o alegere. Este nevoie de multă muncă. Dar atunci când cultivi obiceiuri care te fac mai fericit, rezultatele sunt pur și simplu neprețuite.
 

×
Subiecte în articol: fericire