x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 3 beneficii ale plimbărilor în liniște asupra sănătății

3 beneficii ale plimbărilor în liniște asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    06 Noi 2023   •   20:30
3 beneficii ale plimbărilor în liniște asupra sănătății
Sursa foto: Hepta

Mersul în liniște are efecte benefice asupra sănătății fizice și mintale. Plimbările liniștite relaxează organismul și reduse astfel stresul. 

Efectele mersului silențios asupra sănătății. De ce este benefic să faci plimbări în liniște

Totodată, este indicat să blochezi orice sunet te-ar putea perturba, astfel că evită să vorbești la telefon, nu asculta podcast-uri și nici chiar muzică. Fii mai degrabă atent la zgomotele naturii, la pașii și gândurile tale. 

Astfel că mersul silențios poate fi o formă de meditație, scrie Eating Well, citat de medicool.ro. Lasă-ți astfel gândurile să se liniștască în timp ce mergi. 

Eliminarea tehnologiei, fie și pentru scurt timp, din viața ta te ajută să scapi de ritmul frenetic al vieții, de agitația cotidiană și să te deconectezi. Cel maai bine este să mergi zilnic pe jos timp de 30 de minute fără să fii distras. Pe lângă faptul că îți liniștește mintea, contribuie la menținerea unei greutăți normale, întărește oasele, susține musculatura și rezistența organismului. 

Iată astfel beneficiile plimbărilor liniștite asupra sănătății:

1. Atenție

Nu îți poți menține concentrarea dacă vorbești la telefon ori asculți un podcast în timp ce te plimbi. 

2. Creativitate

Când încerci să-ți forțezi gândirea creativă sau să rezolvi o problemă te vei simți brusc tensionat, scrie Happiful. Astfel că plimbarea nu-ți va mai oferi evadarea de la problemele de zi c u zi. Însă plimbările liniștite îți oferă posibilitatea să te eliberezi de stres și să îți stimulezi gândirea creativă. 

3. Conștientizare

Devii mai conștient de tine însuți în timp ce asculți doar zgomotele naturii, fără tehnologie, conversații, și alte lucruri care te distrag. Gândurile tale sunt libere să hoinărească prin tăcerea din jur. 

×
Subiecte în articol: plimbari sanatate liniste