x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 4 motive pentru care să nu dormi niciodată cu părul ud

4 motive pentru care să nu dormi niciodată cu părul ud

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2023   •   22:30
4 motive pentru care să nu dormi niciodată cu părul ud
Sursa foto: Hepta

Suntem uneori tentați să ne spălăm pe păr înainte de culcare și apoi să dormim cu el ud. Însă acest lucru nu este cea mai bună alegere.

Să dormi cu părul ud s-ar putea să te îmbolnăvească și să-ți deterioreze firul de păr.

Iată câteva efecte dăunătoare ale acestui obicei, potrivit Healthline:

1. Ruperea firului de păr: Părul umed este mai fragil și se rupe mai ușor.. Mișcările în somn, frecarea de pernă, pot duce la deteriorarea șuvițelor și la apariția vârfurilor despicate.

2. Probleme ale scalpului: Părul ud poate favoriza dezvoltarea micozelor și a altor probleme ale scalpului. Umiditatea excesivă și lipsa de aerisire pot crea un mediu propice pentru creșterea fungilor, ceea ce duce la mâncărime, iritații sau alte afecțiuni ale pielii capului.

3. Mucegai și mirosuri neplăcute: Dacă părul rămâne umed perioade lungi de timp, există riscul ca să dezvolte mirosuri neplăcute sau chiar să favorizeze apariția mucegaiului, în special în medii cu umiditate ridicată.

4. Aspect neplăcut: Părul ud se poate aranja mai greu și duce la un aspect ciufulit. Există și riscul de a avea mai multe fire de păr despicate și de a pierde din strălucire.

Prin urmare, este bine să usuci părul înainte de a merge la culcare. Poți să folosești și un prosop absorbant cu care să-ți înfășori capul înainte să te bagi în pat, să alegi o pernă din material moale, cum ar fi satinul, pentru a reduce frecarea și ruperea firelor de păr, scrie dcnews.ro. 

×
Subiecte în articol: dormit par ud