x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5.000 de ani de chirurgie estetică

5.000 de ani de chirurgie estetică

26 Apr 2014   •   08:31
5.000 de ani de chirurgie estetică
Sursa foto: Marco Baass/Getty Images/Hemera

Cât erau în viață (înainte de a ajunge mumii), frumoasele Egiptului antic au apelat și ele la bisturiul chirurgului plastician! Nefertiti și Cleopatra și-au îndreptat și ele nasul, și-au îngroșat buzele ori și-au întins ridurile?

Nas, sâni, urechi, buze, șolduri... Femeile lumii contemporane își remodelează trupul după cum bate vântul și spune moda. Goana după tinerețea (și frumusețea) veșnică a dus la creșterea considerabilă a numărului de intervenții de chirurgie plastică, în ultimele decenii. Dar v-ați gândit vreodată că și frumoasele de acum 5.000 de ani se plângeau de forma și lungimea nasului, apelând la rinoplastie?

Cu 3.000 de ani înainte de Hristos, două dintre cele mai înaintate popoare ale acelor vremi – cel egiptean și cel indian – cunoșteau deja chirugia plastică. Intervențiile aveau loc asupra buzelor, urechilor și a nasului. Se întindea pielea de pe frunte sau de pe obraji, pentru a scoate ridurile, ori era prelevată piele pentru a fi grefată acolo unde, dintr-un motiv sau altul (mici arsuri, de exemplu) era nevoie.

Citește mai departe ca să afli care au fost cei mai cunoscuți chirurgi plasticieni din Evul Mediu, de ce a interzis biserica intervențiile de chirurgie estetică, acum 500 de ani, și care a fost prima celebritate din secolul XX care a apelat la liftingul facial. 

Citește și despre
Zentai! Fantezii în costume de latex colorat

Machiajul SPA - o idee 100% românească

Top 5 ustensile pentru frumusețe de purtat în poșetă




×
Subiecte în articol: felicia frumusete