x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 alimente "interzise" in diete. Adevarat sau fals

5 alimente "interzise" in diete. Adevarat sau fals

de IncomeMagazine    |    27 Noi 2012   •   07:23
5 alimente "interzise" in diete. Adevarat sau fals
Sursa foto: Digital Vision./Getty Images

De fiecare data cand ne hotaram sa urmam o dieta, ni se spune clar ca exista anumite alimente interzise pe care nu trebuie sa le consumam. Fara paine, fara cartofi, fara ciocolata sau unt, sunt doar cateva dintre restrictiile intiparite in mintea ta. Cu toate acestea, nutritiostii au ajuns la concluzia ca o buna parte din aceste alimente interzise sunt, de fapt, sanatoase si deloc daunatoare dietei, daca sunt consumate corect. Adevaratul secret cu ajutorul caruia poti sa slabesti este sa ai mare grija la portii si sa alegi alimente bogate in nutrienti.

Iata cateva alimente "interzise" in diete, dar care de fapt te pot ajuta sa slabesti:

Paste

Pastele sunt considerate cel mai mare inamic de catre cei care incearca sa evite consumul de carbohidrati si gluten, dar pot fi, de fapt, destul de sănătoase, spune Rania Bataynech, nutritionist si autor al cărtii Dieta 1:1:1.
Pastele sunt bogate in acid folic, si au un continut scazut in grasimi. Mai mult, indicele glicemic al pastelor este de numai 41. Indicele este mult mai mic decât cel al pâinii sau glucozei, care ajung la 100.
Nutritionistul recomanda sa gatiti pastele al dente pentru a fi cat mai sanatoase, si sa nu exagerati cu marirea portiilor. Important este sa evitati sosurile, mai ales cele cremoase, pe baza de smantana. Puteti manca pastele impreuna cu o bucata de piept de pui sau carne de vita, pentru o masa mai copioasa.

Citeste AICI si despre celelalte alimente "interzise"

Citeste si
Ce 'super alimente' ar trebui folosite pentru o dieta sanatoasa
Trateaza hipertensiunea si colesterolul cu plante
7 alimente care te ajuta sa slabesti
Lamaia te ajuta sa slabesti sanatos



×
Subiecte în articol: dieta alimente interzise