x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 cele mai populare culori pentru lentilele de contact

5 cele mai populare culori pentru lentilele de contact

15 Dec 2022   •   13:44
5 cele mai populare culori pentru lentilele de contact
Sursa foto: shutterstock

Lentilele de contact sunt dispozitive ce pot avea atât rol medical, cât și cosmetic. Ele pot fi transparente și pot fi utilizate în locul ochelarilor, pentru a ajuta pacienții să corecteze anumite defecte de vedere. Însă, ele pot avea și rol pur estetic, fiind folosite pentru modificarea culorii ochilor.

Lentilele de contact colorate pot fi purtate de către oricine dorește să își pună în valoare ochii și să îi evidențieze, dar și să facă o schimbare mai dramatică. Acestea pot avea dioptrii, așadar sunt potrivite și pentru persoanele cu defecte de vedere. Dacă vrei și tu să vezi dacă ți se potrivesc, iată ce culori sunt la modă și pe care le poți încerca.

1. Lentilele albastre

Probabil cea mai populară și mult dorită culoare a ochilor este albastrul. Multe persoane au visat cel puțin o dată să aibă ochii albaștri sau și-au dorit măcar să vadă cum ar arăta cu o asemenea culoare. Tocmai de aceea, lentilele de contact albastre sunt la mare căutare.

Poți încerca și tu lentile mai discrete, care se potrivesc ochilor care au deja această culoare, contribuind la evidențierea lor. Însă, poți opta și pentru o schimbare dramatică sau pentru nuanțe mai puțin convenționale, precum albastrul marin sau turcoazul.

2. Lentilele verzi

O culoare cu adevărat magică, întâlnită destul de rar în mod natural, este verdele. Tocmai de aceea, ea se numără printre opțiunile populare. Ea reprezintă o variantă destul de versatilă, fiind potrivită atât pentru persoanele cu pielea și părul deschise la culoare, cât și pentru cei cu părul negru, oferind un efect cu adevărat dramatic. Comandă o pereche de lentile verzi și schimbă-ți complet înfățișarea.

3. Lentilele aurii

Lentilele cu tente aurii au de fapt o nuanță mai caldă de căprui, care amintește de culoarea mierii. Acestea sunt cele mai potrivite persoanelor care au deja ochii căprui, scoțându-i în evidență, motiv pentru care sunt și atât de populare. Ele se pot potrivi și altor culori naturale, asigurând o nouă nuanță fermecătoare și captivantă.

4. Lentilele violet

Dacă dorești să șochezi sau pur și simplu ești curios să vezi cum ai arăta cu o astfel de nuanță unică a ochilor, atunci trebuie să încerci lentilele violet. Deși nu este o culoare a irisului pe care să o întâlnești în mod obișnuit, ea arată perfect natural și îți va oferi o înfățișare ca din povești.

5. Lentilele negre

Deși nu la fel de populare ca celelalte tipuri de lentile, cele negre se numără și ele printre alegerile de top. Alege culoarea nopții și vei avea ochi strălucitori, care îi vor lăsa pe toți ceilalți fără cuvinte. Ele pot fi folosite pentru a-ți evidența privirea dacă ai deja ochii de culoare închisă, dar și pentru a schimba complet aspectul ochilor de culori deschise.

Lentilele de contact colorate pot avea sau nu dioptrii, așa că sunt destinate tuturor. Fie că vrei un look unic pentru un eveniment sau vrei să experimentezi puțin și să încerci o schimbare, încearcă mai multe nuanțe de lentile și vezi care ți se potrivește cel mai bine.

×