x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 lucruri pe care nu le ştiai despre lipoaspiraţie

5 lucruri pe care nu le ştiai despre lipoaspiraţie

de IncomeMagazine    |    13 Feb 2013   •   13:06
5 lucruri pe care nu le ştiai despre lipoaspiraţie
Sursa foto: agencyby/Getty Images/iStockphoto

Dacă dietele sau exerciţiile fizice nu te-au ajutat în obţinerea siluetei mult visate, lipoaspiraţia este soluţia prin intermediul căreia poţi scăpa de excesul de grăsime nedorită. Deşi nu este o metodă de slăbit, această procedură te ajută să-ţi conturezi anumite părţi ale corpului precum abdomen, coapse, şolduri sau braţe.
Lipoaspiraţia se numără printre cele mai căutate operaţii estetice, datorită eficacităţii şi utilităţii rezultatelor. Multe vedete precum Jennifer Lopez, Jennifer Love Hewitt, Halle Berry, Britney Spears sau Beyonce au apelat la astfel de intervenţii, după ce au devenit mămici sau pentru a reveni la formele care le-au făcut celebre.

"Cele mai bune candidate pentru liposucţie sunt cele cu o greutate relativ normală dar care au depozite de grăsime în diferite regiuni ale corpului. În general, femeile apelează la o astfel de intervenţie după ce au trecut printr-o naştere, deoarece este o metodă foarte simplă şi puţin costisitoare de a reveni la formele iniţiale”, afirmă Dr. Silvia Stanculescu Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul Medicover.

Fie că ne dorim să scăpăm de excesul de grăsime sau dorim să obţinem nişte forme mai apetisante, lipoaspiraţia vine în întâmpinarea acestor nevoi, cu condiţia ca aşteptările noastre să fie realiste. Iată ce sfaturi ne oferă Dr. Silvia Stanculescu Vasalos pentru a ne ajuta să înţelegem care sunt efectele în timp ale liposuctiei, cât de dureroasă este intervenţia şi dacă poate ea să înlocuiască sportul şi alimentaţia sănătoasă.

1. Nu te ajută să pierzi kilograme

Cu ajutorul acestei intervenţii se "modelează" regiunea/regiunile asupra cărora se intervine, rezultatul fiind o scădere semnificativă a dimensiunilor în cm la acel nivel. Astfel, dacă înainte de intervenţie avem anumite circumferinţe, de exemplu la nivelul abdomenului, prin îndepărtarea unei cantităţi de grăsime de la nivelul ţesutului gras subcutanat, deci prin micşorarea acestui strat, se ajunge la circumferinţe cu 5 până la 15 cm mai mici – deci hainele purtate anterior vor fi lărgi pe aceste zone, deşi kilogramele rămân neschimbate.

Citeste despre cat costa o lipoaspiratie si ce efect are asupra siluetei

Citeste si
Cum sa previi aparitia cancerului
Trei-patru ceşti de CAFEA pe zi scad RISCUL de diabet
S-a descoperit un nou tratament pentru cancer
Seducţia. La ce-ţi foloseşte?


×
Subiecte în articol: lipoaspiraţia