x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 7 ceaiuri de toamnă. Beneficii extraordinare asupra sănătății

7 ceaiuri de toamnă. Beneficii extraordinare asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    06 Oct 2023   •   19:30
7 ceaiuri de toamnă. Beneficii extraordinare asupra sănătății
Sursa foto: Hepta

Culorile toamnei ne încântă dar vremea începe să se răcească și avem nevoie de un ceai cald și relaxant, care să ne redea buna dispoziție, dar să ne și ferească de gripe și răceli.

Iată 7 ceaiuri potrivite pentru a fi savurate în acest anotimp și beneficiile lor asupra sănătății:

1. Ghimbir și scorțișoară

Gustul înțepător al ghimbirului se combină cu dulceața scorțișoarei pentru a ne oferi o senzație de căldură și energie. Ghimbirul este antiinflamator și antioxidant, în timp ce scorțișoara îmbunătățește digestia. Ajută astfel la reducerea durerilor musculare și articulare, ameliorarea durerilor de stomac și întărirea sistemului imunitar. Este  benefic pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, scrie Healthline, citat de dcmedical.ro.

2. Mere și caramele

Aroma suculentă a merelor se îmbină cu dulceața caramelelor, creând o băutură revigorantă. Este potrivit pentru o după-amiază liniștită. Este un ceai bogat în vitamine și fibre. Contribuie la sănătatea inimii și ajută la menținerea nivelului zahărului din sânge. 

3. Earlgrey

Bergamota are arome citrice și florale care se îmbină cu ceaiul negru oferind ceaiului un gust rafinat și energizant, potrivit pentru dimineață. Conține antioxidanți și flavonoide care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și îmbunătățirea sănătății creierului. Are efecte calmante și ajută la reducerea stresului și anxietății.

4. Fructe de pădure

Acest ceai aduce o explozie de arome și culori. Este bogat în antioxidanți, vitamine și fibre. Ajută la îmbunătățirea funcției cognitive și la menținerea sănătății inimii.

5. Dovleac

Dovleacul împreună cu scorțișoara, nucșoara și ghimbirul crează o băutură caldă și relaxantă. Este bogat în vitamina A și fibre, dovleacul fiind benefic pentru ochi și sistemul digestiv. Scorțișoara și nucșoara ajută la menținerea nivelului zahărului din sânge și la reducerea inflamației în organism.

6. Rooibos cu vanilie

Rooibosul se îmbină cu aroma delicată a vaniliei. Are un gust catifelat,oferind o senzație de relaxare și bucurie. Nu conține cofeină dar este  bogat în antioxidanți. Ajută la menținerea sănătății pielii și a sistemului digestiv. Are efecte calmante și ajută la îmbunătățirea calității somnului.

7. Hibiscus cu portocale

Hibiscusul adaugă o notă ușor acidulată, iar portocalele vin cu vitamina C. Este un ceai colorat care  îți înveselește ziua și conține antioxidanți și vitamine. Este bogat în vitamina C și flavonoide. Ajută la reducerea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea sănătății ficatului.Susține sistemul imunitar și menține sănătatea pielii.

 

×
Subiecte în articol: ceai toamna sanatate