x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 7 semne că am depășit greutatea normală

7 semne că am depășit greutatea normală

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2024   •   21:15
7 semne că am depășit greutatea normală
Sursa foto: Hepta

Uneori ne dăm seama că avem kilograme în plus dar alteori semnele pot crea confuzie.

Cele 7 semne mai puţin cunoscute care ne spun că avem prea multe kilograme. Simptomele sunt de obicei confundate

 

Iată  7 semne că am depășit greutatea normală:

1. Sforăit

Sforăitul poate fi un simptom al obezității din cauza acumulării excesive de grăsime în jurul gâtului și a pieptului. Aceste depozite de grăsime pot comprima căile respiratorii superioare, inclusiv nasul și gâtul, scazand presiunea fluxului de aer în timpul somnului. 

2. Reflux gastroesofagian

Refluxul gastroesofagian și arsura gastrică sunt adesea asociate cu obezitatea. Kilogramele în plus pot pune presiune asupra stomacului și a sfincterului esofagian inferior, facilitând refluxul acidului gastric în esofag. 

3. Oboseală cronică 

Persoanele obeze sau supraponderale asociaz[ un nivel scazut de vitamina D și rezistența la insulină. Deși organismul acumulează exces de energie sub formă de grăsime, acestea se simt  lipsite de vitalitate. 

4. Somnolenţă

Lipsa de energie, sforăitul, rezistenţa la insulină şi un nivel scăzut de vitamina D, în special atunci când sunt asociate cu obezitatea, pot duce la somnolenţă diurna. 

5. Dureri articulare

Durerile articulare sunt adesea un simptom al obezității din cauza presiunii asupra articulațiilor. Kilogramele în plus cresc presiunea asupra genunchilor, șoldurilor și a coloanei vertebrale, ceea ce poate duce la uzură și inflamație.

6. Transpiraţie excesivă

Kilogramele în plus pot duce la o creștere a temperaturii corporale din cauza efortului suplimentar necesar pentru a susține mișcarea și a menține funcțiile vitale. Acest lucru poate determina corpul să transpire mai mult în încercarea de a se răcori; pe de alta parte, ii este mai greu sa se racoreasca pentru ca stratul adipos functioneaza ca un izolator termic. 

7. Vânătăi

Vânătăile și umflăturile pot fi semne asociate obezității din cauza stresului suplimentar exercitat asupra patului vascular. Venele, şi asa friabile, sub o presiune crescută a stratului adipos, se deteriorează la lovituri altfel neglijabile, ducând la apariţia uşoară a vânătăilor, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: greutate sanatate kilograme