x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 7 vitamine pentru desfundarea și curățarea vaselor de sânge

7 vitamine pentru desfundarea și curățarea vaselor de sânge

de Anastasia Paul    |    20 Iun 2024   •   21:30
 7 vitamine pentru desfundarea și curățarea vaselor de sânge

Arterele sunt o parte esențială a organismului, care contribuie la sănătatea generală și furnizează sânge bogat în oxigen în întregul corp. Cu toate acestea, ateroscleroza este o afecțiune care poate reduce fluxul de sânge prin artere.

Arterele se pot înfunda din cauza formării plăcii și nu există un instrument magic care să le repare. Schimbările stilului de viață pot preveni depunerile și acumulările ulterioare pentru a îmbunătăți sănătatea inimii. În unele cazuri, pot fi necesare proceduri medicale sau intervenții chirurgicale pentru a elimina blocajele. 

Este esențial să-ți menții arterele curate pentru o sănătate cardiovasculară sănătoasă.

Iată 7 vitamine care te pot ajuta să-ți menții sănătatea arterelor pentru a preveni acumularea plăcii:

1. Vitamina C
Un antioxidant puternic care ajută la prevenirea colesterolului rău, un factor important în formarea plăcii. Vitamina C susține, de asemenea, producția de colagen, care este esențială pentru menținerea sănătoasă a vaselor de sânge.

2. Vitamina E
Vitamina E ajută la prevenirea oxidării colesterolului care poate contribui la formarea plăcii. Promovează o mai bună circulație a sângelui și previne formarea cheagurilor de sânge.

3. Vitamina D
Vitamina D, reglează tensiunea arterială și reduce inflamația care contribuie la ateroscleroză. Mai multe studii sugerează că nivelurile adecvate de vitamina D sunt asociate cu o sănătate cardiovasculară mai bună.

4. Vitamina K2
Vitamina K2 ajută la direcționarea calciului către oase și menține flexibilitatea arterelor. Aceasta este esențială pentru prevenirea depunerilor de calciu în artere.

5. Vitamina B6
Vitamina B6 scade nivelul de homocisteină din sânge, ajută arterele să nu se deterioreze și promovează acumularea plăcii. Este necesar să-ți menții nivelul de homocisteină mai scăzut pentru a avea artere mai sănătoase.

6. Vitamina B12
Similar cu vitamina B6, vitamina B12 ajută  la reducerea nivelului de homocisteină. Cantitatea adecvată de vitamina B 12 poate susține sănătatea cardiovasculară și reduce riscul de afectare arterială.

7. Vitamina B3 (niacina)
Vitamina B3, cunoscută și sub numele de niacină, ajută la creșterea nivelului de colesterol bun prin scăderea colesterolului rău și a trigliceridelor. Vitamina B3 îmbunătățește funcția vaselor de sânge și reduce inflamația.

Arterele transportă sânge bogat în oxigen de la inimă la corp, au pereți musculari puternici, care sunt proiectați să reziste la hipertensiunea arterială. Arterele se bazează pe presiune pentru a menține fluxul sanguin într-un singur sens, fără valve. Venele returnează mai puțin oxigen la inimă după ce țesutul corpului extrage oxigenul din ele, potrivit thehealthsite.com.
 

×
Subiecte în articol: vitamine artere inima vase sange