x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 8 alimente de evitat pentru a reduce grăsimea de pe abdomen

8 alimente de evitat pentru a reduce grăsimea de pe abdomen

de Anastasia Paul    |    20 Mai 2024   •   09:45
8 alimente de evitat pentru a reduce grăsimea de pe abdomen
Sursa foto: Hepta

Limitarea alimentelor bogate în suplimente de zaharuri și grăsimi trans, cum ar fi fast-food, dulciuri și carne procesată, este recomandată dacă vrei să eviți grăsimea de pe abdomen, potrivit experților în sănătate.

Există mai mulți factori care îți pot influența obiectivul de a reduce grăsimea de pe abdomen, inclusiv exercițiile fizice, nivelul de stres, consumul de alcool și obiceiurile alimentare generale. Evitarea sau limitarea anumitor tipuri de alimente care tind să provoace grăsime pe burtă te poate ajuta să ai o siluetă subțire.

Popcorn

Popcornul este bogat în grăsimi trans, care sunt asociate cu o serie de probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă, accident vascular cerebral și grăsimea de pe burtă. În loc să consumi floricele de porumb, ar trebui să optezi pentru gustări sănătoase, precum iaurt, fructe sau nuci. Aceste alimente conțin grăsimi bune, cum este omega-3, care reduc inflamația și riscul de boli de inimă.

Patiserie

În ciuda faptului că sunt delicioase și convenabile, produsele de patiserie ambalate conțin adesea un nivel ridicat de grăsimi trans și zaharuri adăugate. Aceste substanțe au potențialul de a contribui la creșterea în greutate și la acumularea de grăsime în organism.

Poți prepara produse de patiserie acasă folosind făină integrală de grâu sau făină de orez brun pentru a ajuta la reducerea absorbției grăsimilor trans. Aceste ingrediente sunt bogate în fibre, ceea ce te ajută să te simți plin mai mult timp și reduce pofta de mâncare.

Cereale cu zahar

Un mic dejun cu cereale zaharoase poate fi ușor de consumat dar contribuie la grăsimea de pe burtă. Cerealele bogate în zaharuri suplimentare tind să adauge calorii goale, ceea ce duce la o creștere a grăsimii din burtă. Aceste tipuri de cereale sunt adesea lipsite de proteine și fibre, provocând foame rapidă și ducând la consumarea mai multor calorii pe parcursul dimineții sau în timpul gustării.

Alimente prajite rapid

Alimentele prăjite rapid pot duce la mai multă grăsime pe burtă atunci când sunt consumate în mod regulat. De asemenea, sunt considerate alimente ultraprocesate, asociate cu creșterea grăsimii viscerale, care este tipul de grăsime situat în jurul organelor.

Înghețată

Consumul regulat de înghețată poate duce la creșterea nedorită în greutate. Înghețata este bogată în zahăr și grăsimi saturate, cu arome îmbietoare care pot duce la consumul de porții mari deodată.

Ar trebui să alegi înghețată cu conținut scăzut de zahăr sau să faci înghețată de casă cu fructe, ingrediente naturale, cum ar fi banane, mango și avocado, pentru a reduce dulceața.

Optarea pentru inghetata de fructe de casa cu ingrediente naturale este recomandată celor care doresc sa piarda grasimea de pe burta.

Carne procesată

Carnea procesată, cum ar fi pepperoni, cârnații, baconul pot contribui la creșterea în greutate. Riscul de a dezvolta cancer colorectal este, de asemenea, mai mare din  cauza consumului frecvent de carne procesată.

Consumul redus de carne procesată și alte alimente procesate și creșterea aportului de fructe și legume pot ajuta la menținerea unei talii subțiri, precum și la îmbunătățirea sănătății generale.

Pâine albă

Pâinea albă și pâinea rafinată nu conține fibre și nutrienți, în comparație cu cerealele integrale. Consumul multor cereale rafinate, precum cele din pâinea albă este asociat cu creșterea grăsimii pe burtă.

Se recomandă să acorzi prioritate pâinii din cereale integrale față de pâinea albă pentru a crește aportul de fibre, ajutându-te să te simți sătul mai mult timp și reducând pofta de mâncare.

Bomboane

Dulciurile, cum ar fi bomboanele cu fructe sau ciocolata, pot duce la acumularea de grăsime pe burtă dacă sunt consumate în exces. Acest lucru este provocat de cantitățile mari de zaharuri adăugate, fibre scăzute și proteine. Caloriile goale din bomboane nu te țin sătul mult timp și pot duce, în schimb, la creșterea în greutate, notează e.vnexpress.net.

×
Subiecte în articol: alimene grasime abdomen