Vitamina A are rolul de a îmbunătăţi vederea pe timp de zi şi de noapte, iar lipsa acesteia din organism duce la apariţia tulburărilor de vedere şi a unor boli grave ale ochilor.
Vitamina E protejează membrana celulară, împiedicând acţiunea radicalilor liberi responsabili de apariţia cataractei.
Luteina, care se regăseşte din plin în anumite legume, reduce riscul degenerescenţei maculare, care apare la vârste înaintate.
Nu în ultimul rând, vitamina C este un excelent antioxidant, iar în combinaţie cu vitamina E are rolul de a proteja ochii împotriva cataractei. Iată aşadar care sunt alimentele cele mai bune pentru menţinerea sănătăţii ochilor.
Din fericire, lista alimentelor care ne menţin ochii într-o stare bună de sănătate este suficient de „generoasă”, astfel încât să poţi urma o dietă completă.
Citește și Dieta cu hrişcă: slăbeşti 4 kg în 2 săptămâni
1. Tonul
Tonul proaspăt sau conservat este un aliment excelent pentru sănătatea ochilor tăi. În acelaşi timp, şi peştele gras, precum somonul sau macroul, care au un conţinut bogat de acizi omega 3, ne protejează la fel de bine ochii. Astfel, persoanele care consumă peşte de patru sau cinci ori pe săptămână, reduc cu 50% riscul apariţiei cataractei sau a altor boli de ochi.
2. Morcovii
Aceştia sunt recunoscuţi încă din cele mai vechi timpuri pentru efectul benefic asupra ochilor şi a vederii, deoarece conţin o cantitate importantă de betacaroten. Acest antioxidant este foarte important pentru o vedere mai bună şi pentru protejarea ochilor de boli, precum cataracta sau degenerescenţa maculară. Aşadar, consumă morcovi cruzi cât mai des, de cel puţin două ori pe săptămână.
Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR
Dieta cu căpșuni îmbunătățește respirația. Află ce alte beneficii aduc sănătății tale
PSORIAZISUL. Ce trebuie să știi? Cum te protejezi PE TIMPUL VERII?
5 alimente care te ajută să înveți mai ușor pentru examene