x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Alimentația sportivilor de la Jocurile Olimpice de Iarnă

Alimentația sportivilor de la Jocurile Olimpice de Iarnă

21 Feb 2018   •   11:00
Alimentația sportivilor de la Jocurile Olimpice de Iarnă

Dacă ești una dintre acele persoane care își dorește să îmbrățișeze o viață sănătoasă, publicația Daily Mail îți aduce inspirația prin intermediul dietelor pe care le preferă sportivii de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang.

James Woods – Schior acrobat

Cu părul lung și piercingurile, James Woods arată exact cum ți-ai imagina un schior acrobat. Acesta reprezintă Marea Britanie pentru al doilea an la Jocurile Olimpice de Iarnă. „Să-ți reprezinți țara e un lucru destul de mare și este foarte diferit de lucrurile cu care sunt obișnuit”, explică acesta.

Când vine vorba de stilul pe care trebuie să-l adopte pentru a se menține în formă, James Woods spune că totul este despre „a mânca bine, a dormi bine și a avea grijă de corpul tău”, ceva despre care a învățat când a participat la Jocurile Olimpice de la Sochi.

Sportivul în vârstă de 26 de ani își începe ziua cu un smoothie, din care nu trebuie să lipsească bananele și afinele, după cum spune acesta.

În restul zilei, James oferă legumelor prioritate, înainte să mai adauge proteine, precum ouă, carne și pește.

Lizzy Yarnold – practicantă de scheleton

Lizzy Yarnold este o contradicție. Pe de o parte, aceasta se descrie drept o „tocilară”, iar pe de altă parte preferă adrenalina din cursele de scheleton. Sportiva în vârstă de 29 de ani participă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang, după ce a câștigat podiumul în urmă cu patru ani la Jocurile Olimpice de la Sochi.

„Întotdeauna îmi amintesc să mănânc salate și legume, chiar și iarna, pentru că este foarte ușor să mănânci carbohidrați când vrei confort”, explică Lizzy. „Îmi pregătesc o farfurie curcubeu, cu o mulțime de culori diferite și o mulțime de nutrienți”.

Micul dejun al lui Lizzy constă în două ouă fierte și două felii de pâine integrală prăjită. În plus, coșul ei de cumpărături conține de fiecare dată zmeură, iaurt, roșii, lapte.

×