x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Fructul pe care trebuie să îl consumi în sezonul rece. 2 beneficii extraordinare asupra sănătății

Fructul pe care trebuie să îl consumi în sezonul rece. 2 beneficii extraordinare asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    25 Noi 2024   •   14:30
Fructul pe care trebuie să îl consumi în sezonul rece. 2 beneficii extraordinare asupra sănătății

Ananasul are un gust dulce și poate fi consumat pe tot parcursul anului dar mai ales în timpul sezonului rece.

Ananasul este un fruct delicios și nutritiv care poate fi savurat pe tot parcursul anului, inclusiv în timpul sezonului de iarnă. De ce e bine să mănânci acest fruct în sezonul rece. Beneficiile pe care le are pentru sănătate.

Specialiștii spun că ananasul conține bromelaină, o enzimă digestivă care oferă majoritatea beneficiilor sale. Aceastacombate cancerul și combate inflamațiile și afecțiunile asociate. Ananasul stimulează imunitatea și întărește oasele.

De să mănânci ananas în sezonul rece

Ananasul și compușii săi sunt legați de mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea digestiei și a imunității, dar și a recuperării după diferite intervenții chirurgicale.

1. Imunitate

Bromelaina din fruct poate întări sistemul imunitar și poate accelera vindecarea rănilor. Potrivit unor studii, copiii care consumă suc de ananas au un risc mai scăzut de a contracta infecții microbiene. Fructul crește de patru ori concentrațiile de globule albe care luptă împotriva bolilor

Într-un alt studiu, copiii cu sinuzită au prezentat o recuperare mai rapidă cu un supliment de bromelaină.

Ananasul este o sursă excelentă de vitamina C, esențială pentru susținerea unui sistem imunitar sănătos. În timpul lunilor de iarnă, când răcelile și gripa sunt mai frecvente, consumul de alimente bogate în vitamina C, cum ar fi ananasul, poate ajuta la creșterea imunității.

2. Reduce riscul de cancer

Cancerul este o boală cronică caracterizată prin creșterea necontrolată a celulelor. Progresia sa este în mod obișnuit legată de stresul oxidativ și inflamația cronică.

Mai multe studii notează că ananasul și compușii săi, inclusiv bromelaina, pot reduce riscul de cancer prin minimizarea stresului oxidativ și reducerea inflamației.

Unele studii arată că bromelaina poate ajuta, de asemenea, la tratarea cancerului care s-a dezvoltat deja, notează spynews.ro.

×
Subiecte în articol: ananas sanatate sezon rece