x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Anotimpul ideal pentru slăbit. Cristian Mărgărit: ”Când vine vorba de hidratare, putem folosi diferite trucuri"

Anotimpul ideal pentru slăbit. Cristian Mărgărit: ”Când vine vorba de hidratare, putem folosi diferite trucuri"

de Redacția Jurnalul    |    03 Oct 2023   •   20:30
Anotimpul ideal pentru slăbit. Cristian Mărgărit: ”Când vine vorba de hidratare, putem folosi diferite trucuri"
Sursa foto: Hepta

Nutriționistul Cristian Mărgărit spune care este cel mai potrivit antimp pentru dietele de slăbit dar și ce să faci pentru a te hidrata corespunzător.

Iarna, anotimpul perfect pentru slăbit. Cristian Mărgărit, specialist în nutriţie, spune ce efect are frigul asupra organismului

Acesta a explicat la ”Pastila de Frumusețe” de ce este mai ușor să scăpăm de kilogramele în plus în timpul iernii. 

”Depinde de la om la om, nu cred că este o regulă. Sunt oameni care vara slăbesc, sunt foarte mulți care vara se îngrașă, de la vacanțe, alcool, dulciuri, pizza, înghețată.

Iarna este un sezon bun pentru slăbire pentru că frigul generează o ardere de calorii. Deci dacă vrei să arzi calorii stând degeaba, trebuie să induci această termogeneză, să determini corpul să producă mai multă căldură.

Dușurile reci sunt acum la modă, ați văzut. Legat de băile în gheață, nu aș merge atât de departe, nu toată lumea le poate tolera, dar să faci câte un duș rece din când în când, poate fi făcut de fiecare dintre noi”, a spus Cristian Mărgărit,  în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la Spectacola și DCNews.

Cum să bei mai multă apă

Un lucru extrem de important pentru sănătate dar și pentru reducerea kilogramelor acumulate este hidratarea. Cantitatea recomandată este de circa 30-40 ml apă/kg de greutate corporală în fiecare zi. 

Întrucât apa nu are gust, miros și culoare, și nu este atractivă pentru multe persoane, aceasta poate fi amestecată cu alte produse care conțin nutrienți.

”Când vine vorba de hidratare, putem folosi diferite trucuri.  Amestecatul unui suc natural cu apă, ceaiuri, ciorbe, supe, multe legume.

Hidratarea este chiar mai importantă toamna și iarna, pentru că aceste mucoase, nasul, gura, gâtul, dacă se usucă, permit intrarea și dezvoltarea agenților patogeni, virusuri, bacteriilor.

Din acest motiv, este foarte important să avem și în casă o umiditate optimă, pentru că, de obicei, iarna, când dăm drumul la încălzire,  aerul in casă se usucă prea tare.

Iar acesta face să sufere tot acest aparat respirator și să răcim mai des, fără să știm de ce, trebuie să menținem o umiditate corectă”, a precizat specialistul. 

×
Subiecte în articol: iarna slabit cristian margarit hidratare apă