x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Atenție la cafeaua de dimineață. De ce nu trebuie să o bei imediat după trezire. Medicul Vlad Ciurea: "Primul lucru, pe stomacul gol, este..."

Atenție la cafeaua de dimineață. De ce nu trebuie să o bei imediat după trezire. Medicul Vlad Ciurea: "Primul lucru, pe stomacul gol, este..."

de Redacția Jurnalul    |    24 Oct 2023   •   21:30
Atenție la cafeaua de dimineață. De ce nu trebuie să o bei imediat după trezire. Medicul Vlad Ciurea: "Primul lucru, pe stomacul gol, este..."
Sursa foto: Hepta

Cafeaua de dimineață este o necesitate pentru mulți dintre noi, dar și un răsfăț. Cu toate acestea, deși aroma și gustul cafelei ne încântă simțurile și ne ajută să ne trezim, nu este cea mai bună alegere să o consumăm la prima oră.

Cu toate că are nenumărate beneficii pentru sănătate, este bine să nu o bem pe stomacul gol. 

"Noi trebuie să ținem creierul în activitate, și mai mult decât atât, trebuie să îl ținem normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente. 

Trebuie să începem dimineața, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos și, chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să fim extrem de optimiști să inspirăm aer curat și să gândim la ce va fi peste zi bine și foarte bine. 

Apa de dimineață trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea! Primul lucru, pe stomacul gol, este apă. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă o vreți cu lămâie, da, pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp. Și umidifică tot corpul, curăță tot corpul, hidratează tot corpul. 

Deci această stare pe care am avut-o peste noapte, organismul s-a odihnit, trebuie să îl reactivăm. Și atunci apa pornește organismul!", explică prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN. 

×