x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile fasolei pentru sănătate. Ingredientul care scurtează timpul de fierbere

Beneficiile fasolei pentru sănătate. Ingredientul care scurtează timpul de fierbere

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2024   •   18:30
Beneficiile fasolei pentru sănătate. Ingredientul care scurtează timpul de fierbere

Preparatele din fasole sunt preferate de români însă procesul de fierbere este îndelungat. Există însă un ingredient care ajută la scurtarea timpului.

Adaugă în apă un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu, înainte de sare. Sarea întărește, astfel că e recomandată să fie pusă la final, când preparatul este aproape gata. Fierberea se va face mai repede. Aceeași regulă se aplică pentru ciorbă și pentru fasole bătută.

Fasolea trebuie să stea în apă circa 4 ore, după ce a fost spălată. Apoi se aruncă apa și se mai trece printr-un jet de apă pentru a fi cât mai curată. Apoi se adaugă la fiert timp de 10 minute în apă clocotită.

Astfel vei evita durerile de stomac din cauza boabelor de fasole. În apa în care se fierbe, se adaugă o linguriță de zahăr, un cartof sau o lingură de inox pe fundul oalei. Se va fierbe timp de 30 de minute, apoi se adaugă bicarbonatul. Se strecoară boabele și se schimbă apă, iar în 15 minute se încheie tot procesul.

Beneficiile fasolei pentru sănătate

Fasolea este bogată în fibre, proteine, antioxidanți.

1. Este o sursă excelentă de proteine vegetale, fiind o opțiune potrivită mai ales pentru vegetarieni și vegani. Proteinele sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor corpului.

2. Fasolea este foarte bogată în fibre dietetice, care ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv, prevenirea constipației și reglarea nivelului de zahăr din sânge.

3. Datorită conținutului ridicat de fibre și proteine, fasolea poate ajuta la senzația de sațietate, contribuind la controlul greutății corporale.

4. Consumul regulat de fasole poate contribui la scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterol "rău") și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, reducând riscul de boli cardiovasculare.

5.  Fibrele din fasole ajută la încetinirea absorbției zahărului în sânge, ceea ce poate ajuta la prevenirea creșterilor bruște ale glicemiei și la gestionarea diabetului.

6.  Fasolea conține antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, reducând riscul de inflamații și de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: fasole fierbere bicarbonat sanatate