x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile sâmburelui de avocado asupra sănătății

Beneficiile sâmburelui de avocado asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    20 Oct 2023   •   21:00
Beneficiile sâmburelui de avocado asupra sănătății
Sursa foto: Hepta

Avocado este unul dintre fructele cele mai sănătoase și gustoase însă ceea ce este și mai interesant, poate fi folosit și sâmburele.

Ce facem cu sâmburele de avocado. Ceaiul are multe beneficii

Avocado poate fi consumat în multe feluri, la micul dejun, garnitură la fel principal, în alcătuirea unor gustări dar și sub formă de băutură. 

Mai mult, și sâmburele are beneficii semnificative pentru sănătate deoarece conține multe fibre, fitochimicale și antioxidanți, fiind recomandat pentru sistemul digestiv și a menținerii nivelului de colesterol. 

Ceai, smothie, mic dejun, sos pentru paste

Din cauza dimensiunilor sale mari, nu te-ai fi gândit că poți face ceva cu el, însă trebuie să știi că poate fi consumat sub formă de ceai. 

Ceaiul din sâmbure de avocado conține astfel aminoacizi care mențin o circulație bună a sângelui, ajută la întărirea sistemului imunitar și are proprietăți antiinflamatorii.

Este recomandat și persoanele care suferă de astm dar și a celor cu probleme de tiroidă. 

De asemenea, sâmburele poate fi utilizat și sub formă de pudră și este  recomandat celor care vor să piardă în greutate. Pudra din sâmbure de avocado se adaugă în smoothie-uri, în diferite preparate pentru micul dejun și chiar în sossul pentru paste, potrivit spynews.ro.

O nouă plantă 

Sâmburele se poate pune la încolțit pentru a răsări o nouă plantă dar metoda este diferită. 

Acesta se spală bine și se pune la uscat. Apoi se umple un pahar cu apă și se înțeapă pe diagonală cu câteva scobitori. Se pune la suprafața paharului cu apă, astfel încât să o atingă, dar să nu fie scufundat acolo, cu baza în jos, iar în partea de sus sunt scobitorile.

Paharul cu apă trebuie să fie mereu plin. După ce crapă și se formează rădăcini, trebuie plantat într-un ghiveci.

Cosmetică

Sâmburele de avocado are și proprietăți de înfrumusețare. Poate fi folosit în compoziția unei măști de față sau în loțiune pentru păr.

×
Subiecte în articol: avocado ceai sambure sambure avocado