Studii recente arată că un cățel de usturoi mâncat seara, înainte de a merge la somn, îți va îmbunătăți imunitatea și te vei odihni mai bine , potrivit thehealthsite.com.
Antistres. Usturoiul conține compuși cu efecte relaxante și care pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Consumul regulat de usturoi poate contribui la relaxarea corpului și a minții.
Reglarea nivelului de serotonină Usturoiul poate influența nivelul neurotransmițătorului serotonină în creier. Serotonina ajută la reglarea stării de spirit și a ciclului somn-veghe.
Reducerea tensiunii aretriale. Usturoiul reduce tensiunea arterială, fapt benefic pentru cei care se confruntă cu o tensiune crescută.
Antiviral. Consumul d de usturoi atunci în sezonul rece poate ținee virușii departe de tine.
Usturoiul trebuie însă consumat cu moderație deoarece poate provoca arsuri la stomac și alte probleme digestive.
De asemenea, dacă ești preocupat de mirosul neplăcut al acestuia, poți consuma mentă, pătrunjel, mere.
Totodată, spălatul dinților și folosirea aței dentare pot înlătura respirația urât mirositoare.
Clătește-te cu apă de gură ori fă gargară cu un amestec de apă și sare ori apă și icarbonat de sodiu. Acest lucru poate ajuta la eliminarea resturilor de mâncare și a bacteriilor care pot provoca mirosul neplăcut.
Mestecă gumă fără zahăr: Acesta poate ajuta la creșterea producției de salivă, care poate contribui la eliminarea resturilor de mâncare și la neutralizarea mirosului de usturoi.
Consumul de produse lactate, cum ar fi laptele sau iaurtul, poate ajuta la reducerea mirosului, notează Antena3 CNN.