Broccoli și conopida fac parte din familia cruciferelor și un profil nutrițional și culinar versatil, având însă proprietăți unice.
Iată beneficiile nutriționale ale broccoli versus conopidă:
Broccoli este cunoscut pentru aspectul său verde vibrant și conținutul de vitaminele C și K, fibre și antioxidanți. Are proprietăți anti-cancerigene și susține sănătatea inimii.
Pe de altă parte, conopida, cu aspectul său albicios, oferă o serie de nutrienți, precum vitaminele C și K, fibre și antioxidanți. Are proprietăți anti-cancerigene și susține sănătatea inimii.
Conținutul ridicat de vitamina C din broccoli susține imunitatea organismului iar vitamina K este esențială pentru sistemul osos. Totodată, conține fibre care ajută digestia. Potrivit Departamentului de Stat pentru Agricultură al SUA, o cană de broccoli conține circa 3,5% din necesaul zilnic de calciu, 45-54 de vitamina C și 64-86% de vitamina K. Sulforafanul din compoziție reduce inflamația și combate stresul oxidativ. Studiile sugerează că un consum regulat de broccoli oferă protecție împotriva cancerului, susține sănătatea inimi și contribuie la o stare de bine.
Conopida este o importantă sursă de vitamina C, contribuit la imunitate, iar vitamina K este esențială pentru circulația sângelui și sănătatea oaselor. Are puține calorii și multe fibre ceea ce o face potrivită în curele de slăbire, promovând sănătatea digestivă. Totodată conține glucozinolați, cu potențial antiinflamator și antioxidant. Susține astfel sănătatea inimii și reduce riscul de cancer, potrivit indiatimes.com.
Conopida are o aromă neutră și versatilă care o face un substitut popular pentru alimentele bogate în carbohidrați, precum orez și făină.
Informații nutriționale
O cană cu broccoli
Calorii 30
Proteine 2 g
grăsimi 0 g
carbohidrați 6 g
zahăr 2 g
fibre 2 g
sodiu 29 mg
O cană cu conopidă
Calorii 27
proteine 2 g
grăsimi 0 g
carbohidrați 5 g
zahăr 2 g
fibre 2 g
sodiu 32 mg