x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Broccoli versus conopidă. Care legumă este mai sănătoasă?

Broccoli versus conopidă. Care legumă este mai sănătoasă?

de Anastasia Paul    |    13 Ian 2024   •   15:00
Broccoli versus conopidă. Care legumă este mai sănătoasă?

Ambele sunt legume bogate în nutrienți, cu texturi și arome distincte, ceea ce le face potrivite pentru dietele sănătoase. Broccoli este renumit pentru conținutul ridicat de vitamine C și K, fibre și antioxidanți. Conține sulforafane, un compus cu proprieteăți anti-cancerigene. Conopida este bogată în fibre, vitamina K, colină, un nutrient esențial pentru sănătatea creierului. Prin urmare, ambele oferă proprietăți antioxidante și anti-inflamatoare.

Broccoli și conopida fac parte din familia cruciferelor și un profil nutrițional și culinar versatil, având însă proprietăți unice.

Iată beneficiile nutriționale ale broccoli versus conopidă:

Broccoli este cunoscut pentru aspectul său verde vibrant și conținutul de vitaminele C și K, fibre și antioxidanți. Are proprietăți anti-cancerigene și susține sănătatea inimii. 

Pe de altă parte, conopida, cu aspectul său albicios, oferă o serie de nutrienți, precum vitaminele C și K, fibre și antioxidanți. Are proprietăți anti-cancerigene și susține sănătatea inimii. 

Conținutul ridicat de vitamina C din broccoli susține imunitatea organismului iar vitamina K este esențială pentru sistemul osos. Totodată, conține fibre care ajută digestia.  Potrivit Departamentului de Stat pentru Agricultură al SUA, o cană de broccoli conține circa 3,5% din necesaul zilnic de calciu, 45-54 de vitamina C și 64-86% de vitamina K. Sulforafanul din compoziție reduce inflamația și combate stresul oxidativ. Studiile sugerează că un consum regulat de broccoli oferă protecție împotriva cancerului, susține sănătatea inimi și contribuie la o stare de bine. 

Conopida este o importantă sursă de vitamina C, contribuit la imunitate, iar vitamina K este esențială pentru circulația sângelui și sănătatea oaselor. Are puține calorii și multe fibre ceea ce o face potrivită în curele de slăbire, promovând sănătatea digestivă. Totodată conține glucozinolați, cu potențial antiinflamator și antioxidant. Susține astfel sănătatea inimii și reduce riscul de cancer, potrivit indiatimes.com.

Conopida are o aromă neutră și versatilă care o face un substitut popular pentru alimentele bogate în carbohidrați, precum orez și făină. 

Informații nutriționale

O cană cu broccoli

Calorii 30

Proteine 2 g

grăsimi 0 g

carbohidrați 6 g

zahăr 2 g

fibre 2 g

sodiu 29 mg

O cană cu conopidă

Calorii 27

proteine 2 g

grăsimi 0 g

carbohidrați 5 g

zahăr 2 g

fibre 2 g

sodiu 32 mg

 

 

 

×
Subiecte în articol: broccoli conopidă sanatate