x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Care e greutatea ideală în funcție de greutate

Care e greutatea ideală în funcție de greutate

03 Oct 2016   •   20:30
 Care e greutatea ideală în funcție de greutate

La capitolul diete, femeile sunt mai dispuse să se angajeze într-un plan alimentar de lungă durată, cu scopul de a obține silueta perfectă. Însă nu multe știu care este greutatea lor ideală, în funcție de înălțime, scrie clickpentrufemei.ro.

Nu este de ajuns să urmezi conștiincios o cură de slăbire care îți promite să scapi de 7 kilograme, de exemplu. Cum nu e de ajuns să crezi că greutatea ideală se calculează scăzând 10-15 din înălțime, mai precis din numărul centimetrilor de după 1 metru. Deci, dacă ai 165 de centimetri în înălțime, potrivit acestei formule greutatea ideală este de 50-55 kg. Din păcate, această formulă nu corespunde recomandărilor reale ale nutriționiștilor.

Ce este indicele de masă corporală

Măsură standard a greutății normale în raport cu înălțimea, indicele de masă corporală (IMC) este cea mai utilizată metodă care îți oferă indicii despre greutate. Cu ajutorul lui poți afla dacă trebuie să slăbești sau, dimpotrivă, să te îngrași. Totuși, nu îți poate oferi date despre nivelul de grăsime din corp – ceea ce înseamnă că, pentru a avea suficientă masă musculară și mai puțină grăsime, e bine să însoțești dieta de exerciții fizice.

Cum se calculează IMC

Indicele de masă corporală se calculează prin împărțirea greutății în kilograme la înălțimea măsurată în metri și ridicată la pătrat. Deci, dacă greutatea ta este de 63,5 kg, de exemplu, și ai înălțimea de 1,68 m, IMC-ul tău este 63,5/1.68x1.68, adică 22,4.

×
Subiecte în articol: greutate kilograme mancare