- tortilla
- somon
- salată verde
- castraveți murați
- zeamă de lămâie
Pe o tortilla din făină integrală se adaugă tzatziki, apoi bucățile de somon făcut la cuptor, salată verde, un castravete murat și zeama de lămâie. Se împachetează ca un rolou și apoi se poate consuma.
„O masă completă cu Omega 3, proteine, carbohidrați lenți, fibre, probiotice”, precizează Carmen Brumă.
Somonul oferă multe beneficii pentru sănătate deoarece conține acizi grași Omega 3, proteine, vitaminele B12, D și B6, minerale - seleniu, potasiu și magneziu.
Somonul conține astaxantină, un antioxidant puternic care protejează celulele de stresul oxidativ și poate contribui la sănătatea pielii.
Consumul regulat de somon poate reduce riscul de boli cardiovasculare prin scăderea nivelului de trigliceride, creșterea nivelului de colesterol HDL („bun”) și reducerea tensiunii arteriale.
Omega-3 are un rol esențial în menținerea sănătății creierului, reducând riscul de declin cognitiv și boli neurodegenerative.
Vitamina D și proteinele din somon ajută la menținerea sănătății oaselor și la prevenirea osteoporozei.
Totodată, ajută la controlul apetitului și menținerea greutății corporale optime, potriivit spynews.ro.